Hayatı engellilerle birlikte yaşayacağız

Güncelleme Tarihi:

Hayatı engellilerle birlikte yaşayacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 00:00

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Bedensel, Zihinsel, İşitme ve Görme Engelli vakıf ve dernekleri ile klasik otomobil severlere iftar yemeği verdi. Yaşar, engellilere yönelik çalışmalarının süreceğini belirterek, “Hayatı beraber yaşayacağız ve onları yalnız bırakmayacağız” dedi.

Yemeğe Başkent İşitme Engelliler Derneği, Aktif Görme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Batıkent Zihinsel Engelliler Derneği, Dünya Engelli Dostları Gelişim Derneği, Başkent Ampüte Spor Kulubü, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Kulübü yöneticileri ve üyeleri ile Ankara Klasik Otomobil Severler Derneği üyeleri katıldı. Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda davetlilerle buluşan Yaşar, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’da, engelli vatandaşlarla bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Aynı şehirde yaşadıkları ve aynı havayı soludukları engellileri unutmadıklarını belirten Yaşar, “Engellileri unutamayız ve unutmuyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımız için birçok projeyi hayata geçirdik ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Yenimahalle’de engeller kalkacak” dedi.

Haklarına sahip çıkıyoruz

Belediye bünyesinde Engelliler Birimi kurduklarının altını çizen Yaşar, “Engelliler Birimi ile şehrimizdeki tüm engelli dernek ve federasyonlarıyla iletişime geçtik, engellilerimiz ile iletişim kurduk. Engelli vatandaşlarımıza acıyarak değil, onların yaşama sevgi ile sarılması için çalışmalar yapıyoruz ve onların sosyal ve hukuksal haklarına sahip çıkıyoruz” dedi.

Engelli vatandaşlarla sevgi içerisinde kucaklaştıklarını anlatan Yaşar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hayatın içinde yer almaları için futbol, voleybol ve bilek güreşi turnuvaları düzenledik. İlçe sınırları içerisindeki ilköğretim okullarında otistik öğrencilerin daha rahat eğitim alabilmeleri için 10 özel sınıf yaptık. Belediye bünyesinde engelli istihdamını artırdık, havuzlarımızda rahat yüzebilmeleri için ekipmanlar aldık. Üretim yapmaları için Çayyolu’nda Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte üretim atölyesi kurduk. Hayatı beraber yaşayacağız ve onları yalnız bırakmayacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!