Hayatı 12’den vurdu

Güncelleme Tarihi:

Hayatı 12’den vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2010 00:00

Ankara’da 1996 yılında özel bir dershanenin muhasebe biriminde görev yaptığı dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli polis memuru ablasıyla birlikte akşam eve dönerken terör örgütü DHKP-C üyelerinin saldırısına uğrayan Hatice Bayar’ın hayatı, bu tarihten itibaren farklı bir yöne doğru gitti.

“Terör saldırısı hayatımın yönünü değiştirdi” diyen milli okçu, saldırıda belinden vurulduğunu ve kurşunun omuriliğine isabet ettiğini söyledi.

“Ablamla eve dönüyorduk. Ablam arkamda kalmıştı. Arkamı döndüğümde örgüt üyelerinin ablamı yakaladıklarını gördüm. Benim karşımda da eli silahlı bir kişi vardı. Ablamı vurmak istedi. Onu korumak isterken vuruldum. Sonra ablamı da vurdular. Ablam üniformalı olduğu için yolumuzu çevirmişlerdi” diyerek olayı anlatan Bayar, şöyle konuştu:

“Olay yaşandığı yılda üniversiteyi bitirmiş ve özel bir dershanenin muhasebesinde çalışıyordum. Saldırıda kurşun omuriliğe isabet ettiği için engelli kaldım. Engelli olduktan sonra 4-5 yıl evden dışarı çıkmaya cesaret bile edemedim. Eski işime dönmek istedim ama işveren engelli olduğum için kabul etmedi. Daha sonra Maliye Bakanlığı’nın sınavlarına girdim ve memur oldum. Halen Çankaya Vergi Dairesi’nde çalışıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!