Hayata masa tenisiyle tutundu

Güncelleme Tarihi:

Hayata masa tenisiyle tutundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 01:18

Yüzde 50 zihinsel engelli olduğu henüz iki yıl önce anlaşılan 17 yaşındaki masa tenisçisi Zabit Kürşat Çağlayan, uluslararası turnuvalarda aldığı derecelerle takdir topluyor.

Haberin Devamı

Masa tenisinde uluslalararası turnuvalarda aldığı derecelerle takdir toplayan 17 yaşındaki zihinsel engelli Zabit Kürşat Çağlayan’ın, engeli de yeteneği de geç fark edildi.
Çağlayan’ın antrenörlüğünü yapan beden eğitimi öğretmeni Yusuf Kılınçkaya, Kürşat’ın zihinsel engelini ilk olarak kendisinin fark ettiğini söyledi. Yaklaşık iki yıl önce durumu Kürşat’ın ailesiyle paylaştığını ve bazı testlerin yapıldığını anlatan Kılınçkaya, “Kürşat’ın ailesine durumu anlattığımda ilk başta kabullenmek istemediler. Doğal olarak çocuklarına konduramadılar ancak ben Kürşat’taki farklılıkları gözlemlediğim için bunun gerekli olduğunu söyledim. Testler sonucunda Kürşat’ta davranış bozukluğu, epilepsi ve mental retarde rahatsızlıklarına bağlı olarak yüzde 50 engel tespit edildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

AVRUPA’NIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Kürşat’ın engelinin geç fark edildiğini kaydeden Kılınçkaya, sporcusunun çok azimli ve çalışkan olduğunu ifade ederek, “Engeline rağmen azmedip çok çalışan ve hayata masa tenisiyle tutunan Kürşat’ın performansı, Avrupa Masa Tenisi Federasyonu’nun dikkatini çekti. İki yıldır uluslararası turnuvalara katılıyoruz. Kürşat kendini çok hızlı geliştirdi ve turnuvalarda hep ilk üç içinde yer aldı. Bu şekilde çalışmaya devam edersek 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda derece alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HEDEF BİRİNCİLİK

Masa tenisini çok sevdiğini anlatan Zabit Kürşat Çağlayan ise spor yaparken kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, “Spor yaparak sıkıntılarımı unutuyorum. Sporun her çeşidini seviyorum. Aynı zamanda voleybola da ilgi duyuyorum. Ligde maçları kaçırmadan izliyorum. Oyuncuların isimlerini ezbere biliyorum” dedi. 29 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) tarafından İtalya’da düzenlenecek Paralimpik Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığını anlatan Çağlayan, şunları söyledi: “Hedefim birincilik kürsüsüne çıkmak. En büyük hayalim, Neslihan abla gibi olimpiyatlarda madalya almak. Bunun için çok çalışıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!