Hayat kadınları yeni ev istiyor

Güncelleme Tarihi:

Hayat kadınları yeni ev istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 00:00

Evleri yıkıldıktan sonra sokaklarda kalan hayat kadınları Başbakanlık’ta çare arıyor. Başbakanlığa yazılan “Bentderesi” mektubu, Ankara Valiliği’ne gönderildi. Valilik ise henüz yanıt vermedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin Bentderesi’nde bulunan genelevleri yıkmasının ardından “evsiz” kalan kadınlar sorunlarına çözümü Başbakanlıkta arıyor.
100’ün üzerinde hayat kadınının ortak bir dilekçeyle Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’na başvurarak yeni bir ev talebinde bulundukları öğrenildi. Sokakta kalan kadınların mektubu İnsan Hakları Başkanlığı tarafından çözüm bulunması için Ankara Valiliği’ne iletildi. Sorunun gerekli yerlere iletilmesine karşın hayat kadınlarına henüz yeni bir “ev” veya “mekan” gösterilmedi.
Şaşmaz gündeme geldi
Başkanlıktan Valiliğe gönderilen mektuba ise henüz bir yanıt verilmediği ifade edildi. Yeni geneleve tahsis edilmek üzere İstanbul Yolu üzerindeki Şaşmaz mevkii gündeme geldi. Bu bölge kabul görmeyince Bentderesi’nde yıkılan evlerin patronlarının Kayaş’ta bulunan arazilerini göstererek bu bölgenin kullanılmasını istedikleri kaydedilirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genelev yapılması konusuna sıcak bakmadığı ifade edildi. Belediyenin taleplere olumsuz yanıt vermesi nedeniyle kadınların sokakta kaldığı belirtildi.
Genelevde son yıkım öncesi 140’a yakın kadın çalışıyordu. Bu sayının henüz yıkımı tamamlanmayan evlerde çalışan 50 kadına kadar düştüğü bildirildi. Hayat kadınlarının sorunlarıyla ilgilenen İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Okşan Öztok, Bentderesi’ndeki evleri yıkılan kadınların sokaklarda korunmasız çalıştığına dikkat çekerek, “Kadınlar, yıllarca bedenleri üzerinden alınan vergilerin bugün onların sorununu çözüm için kullanılmasını beklemektedirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!