Hayat boyu ve engelsiz

Güncelleme Tarihi:

Hayat boyu ve engelsiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 09:13

Hayat Boyu Öğrenme Haftası, Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda düzenlenen programla başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk kez Ankara’nın da aralarında bulunduğu üç ilde sadece engelli vatandaşların hizmetinde olan halk eğitim merkezlerini kuracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası başladı. 7 Haziran’a kadar sürecek haftanın açılışı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda yapıldı. Programa Ankara Valisi Vasip Şahin ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de katıldı. Bakan Özer ilk kez Ankara’nın da aralarında bulunduğu üç ilde sadece engelli vatandaşların hizmetinde olan halk eğitim merkezlerini kuracaklarını açıkladı. Bakan Özer, “Uzun zamandan beri istediğimiz bir şey vardı. 18 yaş üstü engelli kardeşlerimizin devam edebilecekleri bir eğitim mekanizması yoktu. Nasıl yardımcı olabiliriz diye çaba sarf ediyorduk. İnşallah iki hafta içerisinde tüm süreç tamamlanmış olacak. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ilk pilot uygulaması olmak üzere sadece engelli vatandaşlarımızın hizmetinde olan ve onlara hizmet veren halk eğitim merkezlerini kurmuş olacağız” dedi.

Hayat boyu ve engelsiz


HEDEF 10 MİLYONA ÇIKARMAK

“Şu anda tüm Türkiye’de 998 tane halk eğitim merkezimiz, vatandaşımızın taleplerini alarak, yerinde beklemeden ayaklarına giderek, hangi kursları istiyorlarsa o kursları vatandaşlarımıza sunma gayreti içerisinde” bilgisini veren Bakan Özer, “Geçen sene halk eğitim merkezleri üzerinden vatandaşlarımıza sunulan kurslardan yararlanan kursiyer sayısı yaklaşık 5 milyondu. 2022 yılında hedefimizi her ay 1 milyon vatandaşa ulaşmak olarak koyduk. 2021 yılında yaklaşık 5 milyon vatandaşımıza kurs hizmeti sunarken, 2022 yılında 5 ayı tamamlamadan 5 milyon 225 bin vatandaşımızı bu hizmetlerden yararlandırdık. İnşallah yılın sonuna kadar hedefimiz bu sayıyı 10 milyona çıkarmak” diye konuştu.

EV SAHİPLİĞİNDEN MUTLULUK DUYDUK

Müze alanına, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında gerçekleştirilen kurs ve etkinliklerin yer aldığı stantlar da açıldı. Ankara’nın dört bir yanından gelen öğrenci ve öğretmenler müzeyi gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi sunuldu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Sayın bakanımızı, sayın valimizi, Ankara’mızın farklı ilçelerinden gelen yüzlerce öğrenci ve öğretmenimizi şanlı tarihimizi anlattığımız Türk Tarih Müzesi ve Parkı’mızda ağırlamaktan, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi. 

ÇIRAK-KALFA SAYISI 505 BİNE YÜKSELDİ

Haberin Devamı

Öte yandan Bakan Mahmut Özer, Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İlhami Tütek Ar-Ge Mükemmeliyet Merkezi’nin açılış törenine de katıldı. 25 Aralık 2021’de mesleki eğitim kanununda çok büyük bir değişiklik yaptıklarını hatırlatan Özer, “25 Aralık 2021 tarihinde Türkiye’deki tüm mesleki eğitim merkezlerinde 159 bin çırak ve kalfa vardı. Şu an tüm mesleki eğitim merkezinde 505 bin çırak ve kalfa var. 2022 yılı sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezleri ile buluşturacağız” dedi.

Hayat boyu ve engelsiz

Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılış programında Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün defilesi de büyük ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!