Hayal Sahnesi Solistleri Orkestrası

Güncelleme Tarihi:

Hayal Sahnesi Solistleri Orkestrası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 00:00

Farklı sanat kurumundan 21 orkestra sanatçınının bir araya geldiği yeni kurulan Hayal Sahnesi Solistleri Orkestrası, konserde KKTC’li besteci Ali Hoca’nın klarnet konçertosunun dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Farklı sanat kurumlarından 21 orkestra sanatçısının buluştuğu “Hayal Sahnesi Solistleri Orkestrası” adı altında ilk kez seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Orkestra, bugün ilk konserinde KKTC’li besteci Ali Hoca’nın klarnet konçertosunun dünya prömiyerini de gerçekleştirecek.

İlk profesyonel orkestra

Hayal Sahnesi Sanat Kursu bünyesinde oluşturulan orkestrayı Operet Sahnesindeki konserde Şef Antonio Pirolli yönetecek. Orkestra, konsere Selman Ada’nın oda orkestrası için bestelediği “Jazz String” ile başlayacak. Konserin ilk yarısında, KKTC’li besteci Ali Hoca’nın imzasını taşıyan “klarnet konçertosu”nun dünya prömiyeri de gerçekleştirilecek. Hayal Sahnesi Sanat Kursunun kültür ve sanat alanındaki girişimlerinden olan Hayal Sahnesi Solistleri Orkestrası, Ankara’nın ilk profesyonel özel orkestralarından biri olma hedefi ile kuruldu. Konserlerin programına göre, 20-50 sanatçının yer alabileceği orkestranın üyeleri, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent sanatçıları ve Hayal Sahnesi sanat kursu eğitmenleri bulunuyor.

Konserİn solİstİ Ulutaş

Konserİn ikin-ci yarısında ise Çay-kovski’nin “Yaylı Çalgılar Serenadı” Hayal Sahnesi Solistleri Orkestrası tarafından seslendirilecek. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçılarından Gültekin Ulutaş, konserde solist olarak yer alacak.

Kimler var

Orkestrada, solo klarnette Gültekin Ulutaş, kemanda Aslı Özsoy Körner, Deniz Karakelle Aydın, Seda Yaldız, Ayşegül Yaylalı, Ayşe Özge Erdem, Demet Emen Yıldırım, Ümmiye Özdem, Özgür İnce, Arda Ekber, Burcu Bilgenoğlu ve Selen Tereci, viyolada Ercan Gören, Yasemin Gören, Evren Bilgenoğlu ve Yeliz Özkaya, viyolonselde Demet Kıyıcı, Hande Ulutaş, Sinan Dizmen ve Ayşegül Özcan, kontrbasta Özgür Uluçınar ve Mert Nayan görev alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!