Havuz problemi çözüm bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Havuz problemi çözüm bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 15:30

Seğmenler Parkı’ndaki süs havuzunun kirli görüntüsü ve oluşan kötü koku, kentlilerin tepkisini çekiyor. Parka adını veren Seğmen Anıtı ise bakımsız kalmış ve üzerine sprey boyalarla yazı yazılmış durumunda.

Haberin Devamı

Şehir merkezinde yeşillikler arasında vakit geçirmek isteyen Ankaralıların uğrak noktalarının başında Seğmenler Parkı geliyor. Hafta içi veya hafta sonu güzel havanın tadını çıkarmak isteyen 7’den 70 bütün kentliler, Seğmenler Parkı’na akın ediyor. Ancak parkta bulunan süs havuzunun kirliliği ve parkın girişindeki Seğmen Anıtı’nın bakımsızlığı ziyaretçilerin tepkisini çekiyor. Havuzun çevresinde yürüyerek veya oturarak zaman geçiren vatandaşlar yeşil renkli su manzarasının yanı sıra oluşan kötü kokudan da şikâyet ediyor. Kentlilerin özel günlerinde fotoğraf çektirmek için tercih ettiği noktalardan biri olan havuzun yanı başındaki kamelya ise çekirdek kabuklarıyla dolu.

KISA ZAMANDA ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Parkı ziyaret eden bir vatandaş havuzla ilgili şikayetini şu sözlerle anlatıyor: “Kentin en önemli yeşil alanlarından biri. Belki de birincisi. Bu koku ve süs havuzundaki kirli görüntü sadece Seğmenler Parkı’na değil başkent Ankara’ya da yakışmıyor. Sadece kentliler değil, şehir dışından gelen yerli ve yabancı turistlerde burada zaman geçiriyor. Burası kentin vitrin noktalarından biri. En kısa zamanda buradaki sorunların çözülmesi gerekiyor.”

Havuz problemi çözüm bekliyor


SPREY BOYALARLA YAZI YAZILMIŞ

Heykeltıraş Burhan Alkar’ın 1983 yılında yaptığı ve parka adını veren Seğmenler Anıtı’nın üzerine sprey boyalarla yazı yazılmış durumda. Ayrıca anıtın bazı bölümlerinde aşınmalar ve kırılan parçalar da dikkat çekiyor. Anıtın bakımsız halini şahit olan kentliler “Onarım çalışması şart” diyor.

Havuz problemi çözüm bekliyor


TEMİZLİK İÇİN DUYARLILIK GEREKİYOR

Parkta vakit geçiren Ankaralıların bulundukları alanlara sorumsuzca attıkları çekirdek kabukları, sigara izmaritleri, yiyecek ambalajları, teneke kutular ve cam şişelerde bir diğer önemli sorun. ABB ekiplerinin yaptığı günlük temizlik çalışmasına karşın yalnızca hafta sonu yoğunluğun yaşandığı günler değil, hafta içi de yeşil alanlar atıklarla dolup taşıyor. Parkta görevli temizlik çalışanları, çirkin manzaranın yaşanmaması için ziyaretçilerden duyarlılık bekliyor.

Havuz problemi çözüm bekliyor

Parka adını veren anıtın üzerine sprey boyalarla yazı yazılmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!