Hava güneşli çiçekçi neşeli

Güncelleme Tarihi:

Hava güneşli çiçekçi neşeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2024 15:43

Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanın çiçeklerin erken açmasına neden olduğunu söyleyerek “Normalde şubatta açacak çiçekler aralıkta açtı, haliyle bir çiçek bolluğu yaşandı. Sevgililer Günü’nde çiçek fiyatlarında artış olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Yarın 14 Şubat Sevgililer Günü... Çiftlerde tatlı bir heyecan, çiçekçi esnafında ise yoğun bir mesai var. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne bir ay öncesinden hazırlık yaptıklarını dile getiren Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, “Bir ay zarfında Ankara’ya 40 TIR’a yakın yerli ve ithal çiçek geldi” dedi. Bu yıl mevsim normalleri üzerinde seyreden havanın çiçek bolluğuna neden olduğunu da belirten Çimen, özetle şunları söyledi:

Hava güneşli çiçekçi neşeli

Emin Çimen

ŞUBATTA AÇACAKKEN ARALIKTA AÇTI

“Çiçekçi esnafı olarak Sevgililer Günü hazırlığına bir ay önce başladık. Bir ay zarfında Ankara’ya 40 TIR’a yakın yerli ve ithal çiçek geldi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, kar yağışının gerçekleşmemesi, esnafımızın işlerini olumlu yönde etkiledi. Normalde şubatta açacak çiçekler aralıkta açtı, haliyle bir çiçek bolluğu yaşandı. Sevgililer Günü’nde çiçek fiyatlarında artış olmayacak. Yani, çiçek türü ve sayısı çok olduğu için fiyatlarda da herhangi bir değişikliğe gitmedik. Normalde, kış mevsiminde çiçekler seraya girdiği ve havalar soğuk olduğu için fiyatlar değişirdi.

Haberin Devamı

Hava güneşli çiçekçi neşeli

Hava güneşli çiçekçi neşeli

PEMBE GÜL ‘GÖNLÜM SEN DE’ DİYOR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da güle rağbet var fakat bunun haricinde alternatiflere yönelenler de çok. Aslında orkide, kazablanka ve lale de tercih ediliyor. Genç kesim genellikle, kırmızı gül almayı seviyor. Esasında güllerin renklerine göre anlamı var. Kırmızı gül ‘aşkı’, sarı gül ‘sıcak sevgiyi’, beyaz gül, ‘tertemiz saf duyguları’, pembe gül ‘gönlüm sen de’ anlamını içeriyor. Örneğin, kişi eğer birine gönlünü kaptırdıysa sevdiğine pembe gül alarak ‘gönlüm sen de’ mesajını vermeye çalışıyor.”

Haberin Devamı

Hava güneşli çiçekçi neşeli

70 İLA 150 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Çiçek fiyatlarının kalitesine ve cinsine göre değişkenlik gösterdiğini de kaydeden Emin Çimen, “Her türlü çiçeğin fiyatı, cinsine yerli ya da ithal olup olmadığına, kalitesine göre değişir. ‘Bu kadar fiyat aralığı olur mu’ diyenler bu ayrımı bilmiyor. Örneğin, gülün bir adedi 70 ila 150 TL arasında değişiyor. Gökkuşağı gülü, mavi gül,,ekvator gülü gibi çeşitleri var. Bu tamamen kalitesine göre değişiyor” bilgisini verdi.

Hava güneşli çiçekçi neşeli

BAKMADAN GEÇME!