Hattın bedeli lüks villayı da solladı 2 milyona dayandı

Güncelleme Tarihi:

Hattın bedeli lüks villayı da solladı 2 milyona dayandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2011 15:59

Ankara’da minibüs hat bedelleri, 2 milyon lira sınırına dayandı. Gecekondu bölgesi Çinçin Mahallesi ve Altmışevler civarındaki minibüs hatları 400-450 bin liraya satılırken, Keçiören-Ostim hattının bedeli 1 milyon 850 bin liraya ulaştı.

Haberin Devamı

ANKARA’da son yıllarda artan minibüs hat bedelleri, şehirdeki en lüks villaların fiyatlarını bile aştı.
Yolcu yoğunluğu, minibüsün çalıştığı hat ve alıcı ile satıcı arasındaki pazarlık payı gibi etkenlere göre değişen hat  bedelleri 400-450 bin lira ile yaklaşık 2 milyon lira arasında değişiyor.
Buna göre hat bedelleri Çinçin Mahallesi, Altmışevler gibi bölgelerde  400-450 bin, Ulus-Hasköy hattında 1 milyon 200 ile 1 milyon 250 bin,  Keçiören-Ostim hattında 1 milyon 850 bin lirayı buluyor.
Bunun yanı sıra minibüs hatlarının alım-satımının duyurulduğu bazı  internet sitelerinde; Eryaman-Ulus-Sıhhiye hattı yaklaşık 1 milyon 100 bin  liraya, Ulus-Bahçeli hattı 1 milyon liraya, Ulus-Ostim hattı 1 milyon 200 bin liraya, Ulus-Yenimahalle-Demetevler hattı 1 milyon 160 bin, Ulus-Seyranbağları  hattı ise 1 milyon 500 bin liraya satılıyor.
Yüzde 80 araç sahibine
Her araçta iki şoförün çalıştığı minibüslerde şoförler, günlük kazancın  yüzde 20’si oranında pay alıyor. Şoföre gün içinde yaptığı masraflar da ödenirken  kazancın kalan bölümü araç sahibinin geliri olarak kaydediliyor.
Hat bedellerinin adeta yarıştığı Başkentteki lüks villaların fiyatları  ise 350-400 bin lira ile 1 milyon 800 bin lira arasında değişiyor.
Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, şu an Ankara’da  29 hatta 2 bin 33 minibüsün faaliyet gösterdiğini belirterek, hat bedellerinin  alıcı ve satıcı arasındaki pazarlıklar sonucu oluştuğunu, oda olarak kendilerinin  hat bedelleriyle ilgilenmediklerini söyledi.
Bu işe yatırım yapılmış
Zamanında insanların evlerini, arsalarını, tarlalarını satarak  minibüsçülük işine girdiğini kaydeden Gani, “Bu işe yatırım yapmışlar. Bunu  kaybetmemek için kendi aralarında belli bir hat bedeli ayarlıyorlar” dedi. Ankara’da 2 bin 950 civarında araç sahibi olduğunu ifade eden Gani,  önceki yıllarda daha az olan araç sahibi sayısının, bazı araç sahiplerinin  ekonomik şartlar gereği araçlarının yarı hissesini satmaları nedeniyle arttığını  dile getirdi. Gani, ticari minibüslerin kiralanması yönteminin de 2009 yılından  bu yana yasak olduğunu ve bu konuda denetimlerini devam ettirdiklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!