Hastanelere acil servis uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Hastanelere acil servis uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 00:00

Sağlık Bakanlığı, sevklerde koordinasyonun yürütülmesi için baştabipliklerin hastane bilgilerini düzenli olarak 112 Acil Komuta Merkezi Hastane Entegrasyon Bölümüne bildirmesini istedi.

SEVKLERDE koordinasyonun yürütülmesi için baştabiplikler, boş yatak ve kullanılabilir durumdaki cihazlara ilişkin bilgileri düzenli olarak 112 Acil Komuta Merkezi Hastane Entegrasyon bölümüne bildirecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan Müsteşar Necdet Ünüvar imzasıyla yayınlanan genelgede, acil durumlarda zaman kaybının önlenmesi ve sevk işlemlerinde koordinasyonun aksatılmadan yürütülmesi amacıyla baştabiplikler tarafından hastanelerdeki mevcut yatak, boş yatak, yoğun bakım yatağı ve kullanılabilir durumdaki cihazlara ait bilgilerin güncellenerek düzenli ve sürekli olarak 112 Acil Komuta Merkezi Hastane Entegrasyon Bölümüne öncelikle gönderilmesini, her il merkezinde Acil Komuta Merkezi tarafından sevk durumlarında koordinasyonun sağlanması istendi.

Genelgeye göre, "Yatak Bildirim Formu" illerdeki hastane baştabiplikleri tarafından düzenli ve sürekli olarak doldurularak 112 Acil Komuta Merkezi Hastane Entegrasyon Bölümüne gönderilecek.

Formlara, toplam hasta yatağı ve boş yatak ile yatan hasta sayısı, toplam yoğun bakım ve boş yoğun bakım yatağı, yoğun bakımda yatan hasta sayısı, yeni doğan yoğun bakımdaki boş kuvöz sayısı ile faal durumdaki ventilatör, magnetik rezonans, tomografi, ultrasonografi cihazlarıyla ilgili bilgiler yazılacak.

Gerekli tedbirler alınsın

Genelgede, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, şunlara dikkat çekti: "Acil sağlık hizmetlerinde aksamaya ve olumsuz olaylara sebebiyet verilmemesi açısından hasta yataklarının en uygun şekilde kullanılması, tıbbi cihazlara ait arızaların en kısa sürede giderilmesi, arızanın onarımı aşamasında hastanedeki diğer cihazlardan yararlanılması ve nöbet hizmetleri konusunda gerekli tedbirlerin zamanında alınması elzemdir."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!