Hastaların Engin annesi

Güncelleme Tarihi:

Hastaların Engin annesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2020 00:34

Temelleri 1974’te atılan Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), kurucusu ve başkanı 83 yaşındaki Engin Öztürk ile gönüllülerin girişimleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Hastaneler ve hastalarla birlikte ihtiyaç sahibi herkese yardım elini uzattıklarını belirten Öztürk, “Küçük, büyük fark etmez. Yardımlarınızı esirgemeyin, ihtiyaç sahibi çok fazla insan var” dedi. Yumuşak doku kanseri, rahim ve yumurtalık kanseri, meme kanserini atlatan, metastas geçiren Öztürk, “Ben bu vakfa hayatımı adadım” ifadelerini kullandı. Türkiye’de 9 şubeleri, Almanya ve Hollanda şubelerinin bulunduğunu kaydeden Öztürk, özetle şunları aktardı:

BİRÇOK ŞEHİRDE HASTANE İNŞA ETTİK

“Şanlıurfa, Hakkari, Edirne, İzmir, Düzce başta olmak üzere birçok şehirde hastaneler, sağlık ocakları, anaokulları inşa ettik. Eğitim faaliyetlerinde bulunduk. Kanser bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri düzenledik. Sağlık alanında eğitim alan öğrencilere burs veriyoruz. Genel merkezimizin Ankara’da olması büyük çözüm. Karşınızda muhatap bulabiliyorsunuz.

ANKARALILARIN VAKFA İLGİSİ BÜYÜK

Ankaralılar, vakfa büyük ilgi gösteriyor. Vakfımız bağışlarla ayakta duruyor. Yardımseverler bize bağışlarını esirgemesinler. Ama büyük ama küçük. Her an yaptıkları bağışların nereye gittiklerini görebilecekler. Çok fazla ihtiyaç sahibi var. Bunlar birleşip çok büyük hizmet oluyor. Mesela Suna Uğurlu isimli bir vakıf annemiz var. ‘Paramın nereye gittiğini takip edebileceğim tek vakıf sizsiniz’ dedi. Bu güven duygusu bizi çok mutlu ediyor.”

Hastaların Engin annesi


ALZHEIMER YAŞLI BAKIM MERKEZİ

Şu an gerçekleştirmek istedikleri en önemli iki projenin Alzheimer Yaşlı Bakım Merkezi ile Kız Meslek Lisesi olduğunun altını çizen Öztürk, “Alzheimer çok ciddi bir sağlık sorunu haline geldi. Artık çok genç yaşlarda bile bu hastalık görülebiliyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hastaların Engin annesi

Öztürk, Hollanda hükümetinin çalışmalarından dolayı kendilerini ödüllendirmek için Türk bayrağı şeklinde posta pulu bastırdığını söyledi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!