Hassas burunlar Gölbaşı'nda yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Hassas burunlar Gölbaşında yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 15:54

Gölbaşı’nda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezi’nde (KEM) yetiştirilen sevimli dostlar polisin en büyük destekçisi oluyor.

Haberin Devamı

Asayiş devriyelerinde veya operasyon timleri ile birlikte sık sık göreve çıkan K-9 polis köpekleri, güvenlik ve koruma gibi birçok alanda ülkeye hizmet ediyor. Merkezde; uyuşturucu, patlayıcı, silah ve mühimmat gibi 10 farklı branşta eğitim faaliyetleri yürütüldüğünü belirten Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner, “Köpeklerin beslenme, eğitim, dinlenme ve sağlıklarına özel önem gösteriliyor. KEM'de köpekle çalışacak olan personel yazılı ve uygulamalı bir ön teste tabi tutuluyor. Yurtdışından gelen köpekler de burada eğitim alıp, ülkelerinde hizmet ediyor. Görev köpekleri ülkemize hizmet ediyor, hassas burunları ile her yıl tonlarca uyuşturucunun yakalanmasına yardımcı oluyorlar. Kayıp insanları buluyorlar. Köpeklerimiz suçla mücadelede bizim en büyük görev arkadaşlarımız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hassas burunlar Gölbaşında yetişiyor

‘ÜLKEMİZE KAZANDIRIYORUZ’

Merkezin köpek hibesi de kabul ettiğini belirten Öner şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımızdan köpeğinin polis görev köpeği olmasını isteyenler şube müdürlüğümüzden bizlere ulaşarak köpeğini bize hibe edebilir. Biz eğitimlerini yaptıktan sonra ülkemize görev köpeği olarak kazandırıyoruz. KEM Şube Müdürlüğü’ne 462 8132 nolu telefondan ulaşabilirler.”

BAKMADAN GEÇME!