Haşereye erken önlem

Güncelleme Tarihi:

Haşereye erken önlem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2012 00:00

MAMAK Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte üremeye başlayan haşere larva ve yumurtaların canlanmasını önlemek amacıyla çevresel ilaçlama hizmetine başladı.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, Nisan ve Mayıs ayı içinde haşerelerin üreme alanlarını tespit ederek alınacak önlemlerle haşere mücadelesinde önemli adımlar atıyor.Hastalık taşıyacak etkenlerden karasinek, kene, sivrisinek, tatarcık, titrek sinek gibi insan sağlığına zararlı olabilecek haşerelerin üreyebileceği mekanlar hedef alınırken, yaz boyunca da uçan haşerelere karşı mücadele devam edecek. Halkın daha sağlıklı ve huzurlu bir yaz dönemi geçirmesi için larva ilaçlaması çalışmasına başladıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, çalışmanın yaz boyunca süreceğini söyledi.

 Bataklıklar kurutuluyor

İLAÇLAMA ekipleri, şehir yaşamında üreme alanı olan, kanallar, rogarlar ve ilk etapta üremenin yoğun olduğu aktif ve pasif yeşil alanlar, bataklık, sulak alanlar ve derelerde çalışmalarını sürdürüyor. Holderler, Mist-Blower, ve ULV cihazları gibi gerekli donanıma sahip araçlardan oluşturulan ilaçlama ekipleri, doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyen, tabiatta hızla parçalanan 3. ve 4. yeni nesil ilaçlar kullanarak Nisan ve Mayıs ayında larvalarla, yaz boyunca da haşerelerle mücadelesini sürdürecek. Vatandaşlar da haşereyle ilgili şikâyetlerini “Alo Mamak 444 0 149” numaralı hattan ya da “368 18 12 ve 550 70 68” numaralı telefonlardan bildirebilecek.

Radyoaktif madde operasyonu

Haberin Devamı

İL Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bazı kişilerin yurtdışından illegal yollardan elde ettikleri sezyum 137 radyoaktif maddesini satmaya
çalıştıkları belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından Yenimahalle ilçesindeki Hurdacılar Sitesi’nde şüphelilerin olduğu lüks otomobil durdurularak arama
yapıldı. . Yapılan inceleme ve araştırmalarda şahısların bu radyoaktif maddeyi Rusya’dan temin ettikleri ve yüksek fiyata satmaya çalıştıkları tespit edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!