Hamilelikte batık tırnağa dikkat

Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte batık tırnağa dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2008 00:00

Anne adayları, hamilelik döneminde batık tırnağa dikkat. Hamile kadınlarda, ayağa fazla yük bindiği için hamilelik batığı şeklinde ortaya çıkan tırnak batmaları çoğu zaman iltihaplanmaya kadar giden ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor.

Podoloji (ayak sağlığı) Derneği Başkanı Derya Çoban, anne adaylarını hamilelik dönemlerinde ayak tırnaklarını keserken çok dikkatli olmaları yönünde uyardı. Hamilelerde ilaç kullanımı sınırlı olduğu için, batık tırnak tedavisinde de ilaç kullanılmasının yanlış olduğunu belirten Çoban, batık tırnak tedavisinde ilaçsız ve ağrısız bir yöntem olan tel ve bant sistemi uyguladıklarını aktardı.

HAMİLELİK BATIĞI Anne adaylarında, anne karnındaki bebeğin gelişimine bağlı olarak hamileliğin ileri ki aylarında ayağa fazla yük binmeye başladığını anlatan Çoban, şişen parmak etlerinin bir süre sonra tırnak kıvrımının tırnak plağı üzerine yürümesine neden olduğunu ve tırnak yatağının zedelenmesiyle batık tırnak oluştuğunu ifade etti. Çoban, hamilelik batığının bazen çok hafif atlatıldığını çoğu zaman da iltihaplanmaya kadar giden ciddi rahatsızlıklara yol açtığını söyledi.

AĞRILI TEDAVİYE SON Batık tırnak tedavisinin genellikle tırnağı çekme veya batan kısmı kesme gibi ağrılı yöntemlerle yapıldığını ifade eden Çoban, uyguladıkları sistemle ağrılı tedaviye son verdiklerini anlattı. Çoban, tırnağı çekmenin tırnak yatağını bozduğunu ve rahatsızlığın tekrarlanma olasılığının olması dolayısıyla bu yöntemi uygulamadıklarını belirtti. Çoban, uyguladıkları yöntemin amacının tırnak yatağını bozmadan, tırnağa acı vermeden düz bir şekilde uzamasını sağlamak olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!