Halterci babanın eskrimci oğlu

Güncelleme Tarihi:

Halterci babanın eskrimci oğlu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2019 14:58

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu’nun 11 yaşındaki oğlu Arda Mutlu’nun, eskrim sporunda büyük hedefleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Arda Mutlu, 3 yıl önce ağabeyinden görerek başladığı eskrimde ay-yıldızlı bayrağı olimpiyatlarda dalgalandırmayı hedefliyor.
Samsun’da düzenlenen Açık Eskrim Turnuvasına katılan Arda Mutlu, hedefinin babası gibi adını olimpiyatlara yazdırmak olduğunu söyledi.
Halter yerine ağabeyinin yaptığı eskrime ilgi duyduğunu ifade eden Mutlu, “Üç yılda birçok madalya kazandım. Hedefim babam gibi olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak” dedi.
Ailesinin eskrim yapmasından memnun olduğunu belirten Mutlu, “Halter bana göre bir spor değil eskrimi daha çok seviyorum. Babam da eskrim yapmamdan memnun” diye konuştu.

SON DURAĞIMIZ ESKRİM OLDU

Halil Mutlu ise çocuklarının sporcu olmalarından memnun olduğunu anlattı. Mutlu, “Ben halterciyim, eşim de milli sporcu. Kendi branşlarımıza yönlendiremedik. Farklı branşlara da gönderdik, çocuklar eskrimi severek yapıyor. Hedeflerimiz de yüksek. Bütün çocuklara sporu öneriyoruz. Ve biz bu öneriyi yaparken de çocuklarımızın spordan uzak durmaları doğru değil. Hem velilere hem de çocuklarımıza örnek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!