Hafif ticari Etox 25-30 bin TL arasında satışa sunulacak

Güncelleme Tarihi:

Hafif ticari Etox 25-30 bin TL arasında satışa sunulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 01:28

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli hafif ticari araç özelliğini taşıyan ‘Etox’, 2 TL’ye 100 kilometre yol alıyor. Prototipi yapılan ve test sürüşleri gerçekleştirilen otomobil, seri üretime geçildiğinde 25-30 bin TL arasında satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2 TL’ye 100 kilometre yol yapan ve Türkiye’de üretilen ilk yerli elektrikli hafif ticari araç özelliğini taşıyan ‘Etox’ adlı otomobili yerinde inceledi.
Başkentli sanayici Erteks Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç’un üretimini yaptığı Etox’la test sürüşü yapan Özdebir, araca tam not verdi. Özdebir deneme sürüşünün ardından Etox’u değerlendirerek “Manevra kabiliyeti yüksek ve kullanımı rahat bir araç” dedi.

BABAYİĞİT ANKARA’DAN ÇIKTI

Türkiye’nin yerli otomobil üretiminde yıllardır bir babayiğit aradığını kaydeden Özdebir şunları söyledi:
“O babayiğit Ankara’dan çıktı. Şu anda Ertex geleceğin aracının ana iskeletini yapmış oldu. Bundan sonra seri üretim halinde halka ucuz fiyatla ve avantajlı bir şekilde satışı da yapılması gerekiyor. Türkiye son 10 yıl içinde enerji sektöründe ciddi atılımlar yaptı. Türkiye’de kullanılan elektriğin yüzde 68’i özel sektör tarafından üretiliyor. Nükleer Santralleri de yaparsak o da temiz enerji olacak ve elektrik maliyeti iki cent’e düşecek. Elektrikli araç kullanımı cari açığa yakıt yönünden de çok ciddi katkısı olacak.”

Haberin Devamı

İKİ YILDA AMORTİ

Ürettikleri hafif ticari sınıf araca güvendiklerini belirten Erteks Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, aracın 100 kilometrede sadece 2 TL tükettiğini kaydetti. Günde 100 km yapan bir kişi için aracın 2 yılda kendisini amorti edeceğini aktaran Malkoç, “Seri üretime geçince 25-30 bin TL’ye satmayı planlıyoruz” dedi.

6 YILDA 4 ARAÇ

Kamuoyunda Yerli Ferrari olarak bilinen ‘Etox’ 6 yıl içinde 4. prototip aracını üretti. Bu araçlardan ikisi elektrikle, diğer ikisi de fosil yakıt ile çalışıyor. Araçlar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan alınan Santez Arge projesi kapsamında ODTÜ işbirliği ile gelişirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!