Hacettepe'de genel cerrahlar toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Hacettepede genel cerrahlar toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 10:39

Hacettepe'de genel cerrahlar toplantısı

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yer alan genel cerrahi uzmanları ile mezun bilim insanı ve uzmanların 20 Eylül Çarşamba günü bir araya gelecekleri toplantıda, genel cerrahi vurgusu yapılacak. Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi R ve Kırmızı Salon'da yapılacak toplantıda, 57 yılda 182 genel cerrah yetiştiren Hacettepeli genel cerrahlar, ilk defa bir araya gelerek tanışma ve kaynaşma fırsatı da bulacaklar.
Açılış konuşmasını Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kaya Yorgancı'nın yapacağı birinci oturumda,  Prof. Dr. Mehmet Haberal, Dr. Ahmet Özgenç ve Dr. İskender Sayek Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın oluşumu ve gelişimi hakkında birer konuşma yapacaklar. Prof. Dr. Osman Abbasoğlu'nun yöneteceği ikinci oturumda dia  sunumlarıyla Dr. Lütfü Öte, Dr. Gülüm Altaca ve Dr. İhsan Oruk genel cerrahi konusunda Türkiye'deki gelişmeler konusunda sunumlar yapacaklar. 
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi  Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. Kaya Yorgancı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yer alan Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın 1960 yılında ilk asistan almaya başladığını, günümüze kadar 182 genel cerrahi uzmanı ve 2 yoğun bakım yan dal uzmanı yetiştirdiğinin altını çizdi. Prof. Yorgancı, "Anabilim dalımız, dünya literatürlerinde adını duyurmuş genel cerrahlar yetiştirirken, meraklı ve heyecanlı araştırmacılar, iyi konuşmacılar, iyi yazarlar  ve bilim adamları yetiştirmiştir. Bu misyonumuzu kesintisiz olarak 57 yıldır devam ettirmektedir. Bunun en önemli kanıtı ise; mezunlarının üçte ikisinden fazlasının akademik unvan sahibi olmalarıdır. Mezunları sadece Türkiye'de değil, dünyadaki tıp bilim ve sanatına önemli katkılarda bulunmuşlardır. Değerli büyüklerimiz, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Prof. Dr. Onur Erol, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, Prof. Dr. İskender Sayek başlıca örnekleridir" dedi.
Toplantının, 20 Eylül Çarşamba günü Saat 14.00'te başlayacağını hatırlatan Prof. Dr. Kaya Yorgancı, "Yurt geneli ve yurt dışından gelen Hacettepeli genel cerrahlarımızla yapacağımız toplantıda, saydığımız büyüklerimizin yanında daha birçok mezun bilim insanı, uzman bir araya gelerek, eski günleri anacak, tekrar güçlü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi vurgusu yapılacaktır. Bu büyük organizasyona tüm basın mensuplarını bekliyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!