Hacettepe Teknokent 250 milyon TL ciroyu yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe Teknokent 250 milyon TL ciroyu yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 00:00

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Geçim, Teknokent’in yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştığını belirtirken, firmaların toplam cirosunun 250 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

HACETTEPE Teknokent A.Ş. tarafından  düzenlenen Teknovasyon: 2011 Hacettepe Teknokent İnovasyon Proje Yarışmasında  dereceye giren ekipler, törenle ödüllerini aldı.
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi’nde  düzenlenen ödül töreninde konuşan HÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Geçim, bu  yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya toplam 80 projenin geldiğini bildirdi.
HÜ Teknokenti’nde yürütülmekte olan projelere ilişkin bilgiler de aktaran  Geçim, yüzde 100 dolulukla çalışan teknokentte 124 firmada 835 personelin  çalıştığını, bu firmaların toplam cirosunun da 250 milyon TL’yi geçtiğini  söyledi.
Geçim, teknokentte 98 projenin ARGE ve yazılım geliştirmesinin  tamamlandığını bildirerek, 300’ün üzerinde projenin de yürütülmekte olduğunu  kaydetti.

Haberin Devamı

Pfizer’i anlattı

Açılış konuşmalarının ardından bu yılki yarışmaya davetli konuşmacı  olarak katılan Pfizer Dünya Gelişen Pazarlar Medikal ve İlaç Geliştirme Birimi  Başkan Yardımcısı Dr. Salomon Azoulay ise firmalarının yürüttüğü projeler ve  Türkiye’deki ortaklıklara ilişkin bilgiler verdi.
Yeni moleküller ile farklı ve yeni ilaçlar geliştirmenin ana amaçları  olduğunu dile getiren Azoulay, bu amaçlarını hayata geçirmek için yalnız firma  bazında değil, dünya genelinde pek çok ülkedeki araştırma merkeziyle ortaklıklar  yürüttüklerini anlattı.

9 proje ödüle değer bulundu

PROJE yarışmasında iki ayrı kategoriye bu yıl toplam 79 proje başvurusu  yapıldı ve 9 proje ödüle değer bulundu. Ana sponsorluğunu Pfizer’in üstlendiği “Pfizer Sağlık Bilimleri ve  Teknolojileri Proje Yarışması’nda derece giren birinciye 15 bin TL, ikinciye 10  bin TL, üçüncüye 5 bin TL ödül verildi. Yarışmanın birincisi “DNA Çip Tabanlı Tanı Platformlarının  Geliştirilmesi” isimli projeyle Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem ve ekibi oldu. İkinciliği “Mesane Kanserinde BCG ve Mitomisin C Yüklü Katyonik  Nanopartiküllerle İntravezikal Etkin ve Güvenli Tedavi” isimli projeyle Doç. Dr.  Erem Bilensoy ve ekibi kazanırken, üçüncü “Hastaneler İçin İlaç ve Sarf Malzeme  Otomasyonu ve Yönetimi” isimli projesiyle MEDSAV Ltd. Şti’den Cem Türkmen ve  ekibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!