Hacettepe Atatürk’ü oratoryo ile anacak

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe Atatürk’ü oratoryo ile anacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 00:00

Cumhuriyetçi, halkçı devlet adamı ve Türk milletinin Ata’sı, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçıları tarafından sözleri ve müziği hazırlanan "Ankara’dan Selanik’e 2007 Oratoryosu" ile 10 Kasım’da, Selanik’te doğduğu evde anılacak.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan ile Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Hakan Abacı’nın desteklediği proje, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Bozkurt Kuruç ve Doç. Dr. Füsun Balkaya tarafından hazırlandı.

"Ankara’dan Selanik’e 2007 Oratoryosu"nda, Prof. Dr. Kuruç ile Doç Dr. Balkaya’nın yanı sıra Devlet Tiyatrosu sanatçıları Murat Atak, Sabri Özmener, İpek Çeken Önal ve Ferahnur Günuğur da sahne alacak.

Prof. Dr. Kuruç, ilk kez bir üniversite tarafından Selanik Atatürk Evi’nde oratoryo sahneleneceğini söyledi. Atatürk’ün doğduğu eve özen göstermenin "Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru" olduğunu belirten Kuruç, "Aynı şekilde sanatçılara bu hayatı armağan eden Atatürk için böyle bir sanat çalışması yapmak, onun sanatçılar için yaptıklarının yanında çok ufak bir şey" dedi

Ata’nın öldüğü gün olan 10 kasımların "kara gün olarak anılmaması" gerektiğini ifade eden Bozkurt Kuruç, sözlerine şöyle devam etti:

"Her 10 Kasım, yeniden doğuş olmalıdır. Bu nedenle doğduğu eve gidiyoruz. ’Ata’nın fiziki yapısı, onun mavi gözleri, sarı saçları’ edebiyatından vazgeçmek lazım. Kendisinin buna ilişkin çok güzel bir sözü var "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır". Bu günü, hamasi olmaktan kurtarıp onun yaptıklarını yeniden hatırlamak lazım. Gözyaşı dökmek yerine, bizden bekledikleri konusunda kendimizi sorgulayacağımız bir gün olmalı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!