Haber hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 00:00

Sahte para operasyonu

Fotokopi makinesiyle çoğalttıkları parayı piyasaya süren 3 kişi, Mali polis tarafından suçüstü yakalandı.

PİYASAYA sahte para sürdükleri belirlenen 3 kişi, Mali polisin yaptığı takip sonucu suçüstü yakalandı. Alınan bilgiye göre, Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek, bazı kişilerin piyasaya sahte para sürdüklerini tespit ettiler. Ekipler, Remzi Ç. ve Erdoğan Ü. adlı ticari taksi sürücülerini gözaltına aldılar. Bu kişilerin sorgulamasının ardından Cumhur G. adlı kişi de yakalandı. Cumhur G’nin evinde yapılan aramada 29 adet sahte 50 YTL, 27 adet sahte 20 YTL, 29 adet sahte 10 YTL bulundu.

3 ay içinde cipi telefonu ve köpeği çalındı

POLATLI’da Yücel Kasapoğlu’nun başına üç ay içerisinde üçüncü hırsızlık olayı geldi. Evinin önünde bulunan Jip’i ve cep telefonu çalınan Kasapoğlu kendisini en çok üzenin ise ’İzo" adını verdiği avcı köpeğinin götürülmesi olduğunu belirtirken, yerini bilenlerin veya kendisine getirenlere ödül vereceğini söyledi.

ÖDÜL VERECEK

İlçede esnaflık yapan ve aynı zamanda bir avcı olan Yücel Kasapoğlu, üç ay içinde başına gelen üç hırsızlık olayını anlatırken, avcı köpeğinin çalınmasına çok üzüldüğünü belirtti. Köpeğini çalanları seslenen Kasapoğlu, "İzo aileden biri gibiydi. Köpeğimin çalınması beni çok üzdü. Onu benden ayıranları insafa davet ediyorum. Lütfen köpeğimi bana iade edin. Köpeğimi bana getirenlere yada yerini bildirenlere ödül vereceğim" dedi.

Metin ÖZDEMİR (POLATLI) DHA

Güvenlikçiler dernek kurdu

KIRIKKALE’deki özel güvenlik görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KÖGDER) kuruldu. Kurucu Başkanı Avukat Gökhan Şen, özel güvenlikçilerin haklarını her platformda savunacaklarını söyledi. Şen, 10 Ocak’ta resmi başvuru yaparak kurdukları derneğin, Kırıkkale’deki özel güvenlikçilerin haklarını savunma adına önemli girişim olduğunu vurguladı. Toplam 7 kurucu üyesi bulunan derneğin kısa sürede 4 bin üyeye ulaşmasının hedeflendiği belirtildi. Erhan GÖGEM

22 Sendikacı yargı önüne çıktı

ARALARINDA KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve SES Genel Başkanı Köksal Aydın’ın da bulunduğu 22 kişinin, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ve polise mukavemet suçundan" yargılanmalarına devam edildi. Yargıç, duruşmaya gelmeyen sanık Leyla Can’ın dinlenmesine ve eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Tren ile peron arasına sıkıştılar

MAMAK’ta "trene binmek isterken", trenle peron arasına sıkışan anne ve kızı yaralandı. Gülveren Tren İstasyonunda, "hareket halindeki" Kayaş-Sincan banliyö trenine binmek isteyen Yeliz Altınok ve kızı Beyza Altınok trenle peron arasına sıkıştı. Sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılan Beyza Altınok, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Yeliz Altınok da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Yoğun sis Ankara’yı etkisi altına aldı

YOĞUN sis Ankara’yı etkisi altına aldı. ORAN yolu ve İncek yolunda etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi bazı yerlerde 10 metreye kadar düştü. Araçlar, görüş mesafesinin kısalması sebebiyle trafikte yavaş hareket etmek zorunda kalırken, İncek yolunun bazı bölgelerinde ise kazalar meydana geldi. Sabah saatlerinde İncek Yolu’nda meydana gelen kazada Çankaya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, kaza yapan bir araç için tutunak tuttuktan sonra, yolu açmak için kaza yapan aracı yolun kenarına çektiler. Esenboğa Havalimanı’nda ise bazı uçak seferleri iptal edildi. Başkent’in yüksek yerlerinden Ankara Kalesi ve çevresindeki gecekondular ise yoğun sisten nasibini aldı. Oğuz DEMİR

Nazım Hikmet Yüksel’de anıldı

NAZIM Hikmet’in doğumunun 105. yılı CHP Ankara İl Gençlik Kolları tarafından da kutlandı. Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı’nın yanına Nazım Hikmet’in fotoğrafını yerleştiren Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, şiirler okudu, şairin bestelenmiş şarkılarını saz eşliğinde söyledi.

Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri ve çevredeki vatandaşlar, Hikmet’in fotoğrafının bulunduğu panonun önüne karanfiller bıraktı, mum yaktı. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Orhan Başçavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada, "O hayatını ve düşüncelerini şiirlerine yansıtarak ölümsüzleştirmiş ve devrimci olarak davasını sonuna dek omuzlarında taşıma cesaretini göstermiştir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!