Haber Hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber Hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 00:00

Suç onlardan soruluyor

Adli Tıp uzmanları,"Kanıt Peşinde" dizilerindeki dedektifler gibi ceset üzerindeki polenlerden kulak izine kadar bir çok ip ucunu değerlendiriyor.


POLİSİYE dizilerde en karmaşık cinayetleri bir kıl parçasından yola çıkarak çözebilen adli tıp uzmanları, gerçek yaşamda da cinayet ve hırsızlık gibi suçların aydınlatılmasında büyük rol oynuyor.

BÜYÜK KATKISI VAR

Uzmanlar, dünya televizyonlarında fırtınalar estiren "CSI:Miami" dizisindeki dedektifler gibi, ceset üzerindeki polenlerden kapıdaki kulak izine kadar birçok ip ucunu değerlendirerek faillerin yakalanmasını sağlıyor. Biyolog Dr. Sabri Candar, Türkiye’deki 30 binin üzerindeki endemik bitki türünün kriminal olayların çözümüne büyük katkısı olduğunu söyledi.

Polenler daha kesin kanıt

BİYOLOG Dr. Sabri Candar, "Bu nedenle bir cesedin üzerindeki polenler, cinayetin yer, zaman ve bir yerden başka bir yere taşınıp taşınmadığının tespitinde büyük rol oynar" dedi. Polenler sayesinde ayrıca imza sahtekarlığı ve kaçakçılık gibi suçların da aydınlatılabildiğini kaydeden Candar, "Bir belgenin üzerindeki imzanın sahte olup olmadığı, üzerindeki polenler sayesinde anlaşılabilir" diye konuştu.

Tunalı Hilmi anıtı açıldı

KOLEKSİYONCULAR Derneği ve Çankaya Belediyesince Kuğulu Park’ta yaptırılan Tunalı Hilmi anıtı açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, anıtın açılması dolayısıyla Kuğulu Park’ta düzenlenen törende, binbir güçlükle kurulan cumhuriyetin, günümüzde birçok tehditle karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Cumhuriyete gönül veren insanların örgütsüz olduklarını belirten Eryılmaz, "Yeni bir Kuvayi Milliye hareketinin başlaması gerekiyor " dedi.

Portakal Çiçeği’nde infaz

Ulusal ve uluslararası basında köpek katliamlarıyla yer alan Başkent’te bir köpek kıyımı da önceki gün Yukarı Ayrancı Portakal Çiçeği Sokak’ta yaşandı.

Mahalle sakinlerinin ihabarı üzerinde köpekleri bulundukları yerden alarak gömdüklerini söyleyen Çankaya 100. Yıl Barınağı Müdürü Murat Özbek, "Kısırlaştırılmış, zararsız köpeklerdi. Yazık olmuş" dedi.

Akşam saatlerinde bir vatandaşın ihbarı üzerinde zehirlenmiş bir köpeği Portakal Çiçeği Sokak’tan almalarıyla başlayan ’infaz zinciri’nin sabah saatlerinde de devam ettiğini söyleyen Özbek "Ekiplerimiz önceki gün akşam saatlerinde zehirlenen bir köpeği Portakal Çiçeği Sokak’tan aldı" dedi.

Deniz BİLİROĞLU

Vekillere sınavı  kaldırmayın mektubu

Türkiye Barolar Bİrliği Başkanı Özdemir Özok, avukatlık sınavının kaldırılmaması için milletvekillerine mektup gönderdi. Açıklamaya göre, Özok mektubunda, TBMM’de görüşülmeye başlanan ve avukatlık sınavının kaldırılmasını öngören teklifin yasalaşmamasını istedi. Sınavın, Türkiye’nin adayı olduğu AB açısından da zorunlu olduğunu kaydeden Özok, özellikle Almanya’da lisans eğitiminden sonra bir devlet sınavı ve 2.5 yıllık bir staj eğitiminin ardından sınav yapıldığını, Avusturya’da ise hukuk fakültesi eğitiminden sonra 5 yıllık pratik eğitimin gerçekleştirildiği 5 sınava girildiğini anlattı.

ASKİ kaza yaptırdı

ASKİ ekiplerinin Türkkonut-2’ye giden yol üzerinde sürdürdükleri yol çalışması, kazaya neden oldu. Gece bir ticari araç, demir direklere çarpmamak için direksiyon kırınca, kontrolden çıktı.

Kırıkkale’de cipsten üç kişi zehirlendi


KIRIKKALE’de yedikleri cipsten zehirlendikleri iddia edilen anne ile 3 çocuğu tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre Etiler Mahallesi’nde oturan Tülay Yıldırım (35) ile çocukları Burak (9), Rabia (12) ve İlknur (14), evlerinin yakınlarındaki marketten aldıkları cipsi yedikten bir süre sonra rahatsızlandı. Anne Tülay Yıldırım, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine götürülerken, çocukları Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde zehirlenme teşhisi ile acilen tedavi altına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!