Güvenpark’ın buzağıları

Güncelleme Tarihi:

Güvenpark’ın buzağıları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 01:22

Ankara İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Dünya Süt Günü’nde, Güvenpark’ta 50 ton günlük süt dağıttı. Süt tüketimini artırmak amacıyla farklı etkinliklerin de düzenlendiği alana buzağılar da getirildi.

Haberin Devamı

Dünya Süt Günü, Güvenpark’ta düzenlenen renkli bir etkinlikle kutlandı. Ankara İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin gerçekleştirdiği etkinlikte, birliğin Ankaralı çiftçilerden toplayıp, işlediği ve Ankara Birlik Süt markasıyla satışa çıkardığı yarım litrelik 100 bin kutu günlük süt, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Birliğe bağlı açılan “Tazecim” adlı butik marketlerde satılacak günlük süt ve süt ürünlerinin tanıtımının da yapıldığı etkinlikte, çocuklar için özel animasyonlar, yarışmalar ve palyaço gösterileri yapıldı.

BUZAĞILARLA ÇOCUKLARIN SÜT YARIŞI

Gün boyu süren etkinlik için Güvenpark’a getirilen 7 adet buzağı ise vatandaşların ilgi odağı oldu. Buzağıları sevmek için birbirleriyle yarışan çocuklardan bazıları, henüz 1 yaşını doldurmayan sevimli dostlara biberonla süt içirdi. Vatandaşların bol bol fotoğraf çektiği buzağılar için düzenlenen süt içme yarışı ise renkli anlara sahne oldu. Hayvanların yarışına ortak olan minikler, standlarda dağıtılan sütlerden alıp buzağılarla birlikte bitirmeye çalıştı.
Etkinlik ve Ankara Birlik Süt hakkında bilgi veren Ankara İli Damız
lık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

GÜNLÜK TAZE SÜT

“Süt gibi önemli bir gıdanın tüketimini artırmak için önemli bir misyonu görev edindik. Birlik olarak Ankara’nın köylerindeki çiftçilerin ürettiği süt, Ankara’nın hangi köşesinde olursa olsun tüketicinin kapısına kadar gelecek. Doğal ve taze sütü, sadece kendi market zincirimiz olan Tazecim adlı marketlerde satacağız. Ankara’da şu an 11 şubemiz var. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedefliyoruz. Günlük olduğu için bozulma riski bulunan sütümüzü normal marketlerde satmıyoruz.

‘MÜPTELASI OLACAKLAR’

Birlik Süt, ticari kaygı taşımayan sosyal bir proje. Bunun tanıtımı için de özellikle Dünya Süt Günü’nü seçtik. Birlik olarak bu günü, her yıl kutluyoruz. Bu sene Güvenpark’ta düzenlediğimiz etkinlik için yarım litrelik 100 bin kutu süt ürettik ve ücretsiz dağıttık. İnsanlar doğallığın tadını bir kez alınca bir daha bırakamayacaklar. İddia ediyorum, köy kokulu sütlerimizin müptelası olacaklar.”

Haberin Devamı

Süt içme yarışı için serbest bırakılan buzağılar, Güvenpark’ta insanların arasında dolaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!