Gururla ve coşkuyla

Güncelleme Tarihi:

Gururla ve coşkuyla
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2020 17:08

Farklı branşlardaki sporcular, koronavirüs salgını nedeniyle liglerinin ertelenmesinin ardından çalışmalarını evlerinde sürdürüyor. Milli takımlarda görev yapan isimler, kutlama paylaşımlarında, ay-yıldız forma altında yarışmanın anlatılmaz duygu olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, farklı branşlardaki milli sporcular hazırladıkları paylaşımlarla kutladı. Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin de ertelenmesi sonucu evlerinde kalan sporcular, mesajlarında günün anlam ve önemine vurgu yaptı.
İşte sporcuların mesajları:

Gururla ve coşkuyla


Yeşilyurt Spor Kulübü’nün milli oyuncusu Tuğba Şenoğlu:
“Büyük önder Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramda; huzur, sağlık, güven ve mutluluk diliyorum.”
Basketbol kariyerini Fransa’nın Nantes Reze Basket’te sürdüren milli oyuncu Merve Aydın:
“Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”
THY’nin genç oyuncusu Ada Germen:
“Bağımsızlık için milletçe yürüdüğümüz uzun ve zorlu yolun ilk adımını bundan 101 yıl önce bugün attık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.”
Erkek Voleybol Milli takımın oyuncusu Emre Batur:
“Genç kardeşlerimizin ve tüm ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Ben evde kaldığım sürede düzenli olarak antrenman yapıyorum ve kendimi geliştirmek için kişisel gelişim kitapları okuyorum. Siz de evde kalarak, kendi sağlığınızı koruyup, evde kendinizi geliştirebilir ve kendinize faydalı olan şeyleri yapabilirsiniz. Sağlıkla kal, evde kal.”
Kadın Basketbol milli takımın başarılı oyuncusu Bahar Çağlar:
“Bağımsızlık mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

Haberin Devamı

Gururla ve coşkuyla

EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞMALIYIZ 


Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül:
“Sevgili gençler ve sporcu kardeşlerim, aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesi, kurtuluş savaşımızın başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bu sene evlerimizde coşkuyla kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemiş olduğu ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ cümlesindeki gençler olarak her zaman ahlaklı bir şekilde ülkemize, ülkemizin değerlerine, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam etmeliyiz. Her ne işi yapıyorsak en iyisi yapmaya çalışmalıyız. Spor, sanat, edebiyat, bilim olur hiç fark etmiyor, yaptığımız işte en iyisini yapmak için ülkemize hizmet etmeye devam etmeliyiz. Bu doğrultuda tüm genç kardeşlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Sağlıcakla kalın.”
Avrupa Judo Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan olimpik sporcu Dilara Lokmanhekim:
“Büyük mücadeleler sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, biz gençlere emanettir. Bu emaneti en iyi şekilde korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük görevimizdir. Tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”
Milli eskrimci Fatma Zehra Köse:
“Atamızın bize hediye ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun. Canım ülkem. Bu vatanı ve bu toprakları temsil ettiğim için gurur duyuyorum. Atamızın bize hediye ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun.”

Haberin Devamı

Gururla ve coşkuyla

YENİLİKÇİ FİKİRLERİ GENÇLER ÜRETECEK


Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi karatede +61 kiloda temsil etmeye hazırlanan ilk kadın sporcu Meltem Hocaoğlu Akyol:
“Ben de sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim. Geleceğin umudu olarak biz gençleri gösteren, Nutuk’ta ‘Ey Türk gençliği’ diyerek vatanı bizlere emanet eden Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”
50 m serbest, 50-100 m kurbağalama, 4x100 serbest ve 4x100 karışıkta Türkiye rekorlarının sahibi olan milli yüzücü Emre Sakçı:
“İçimizdeki gençlik ateşinin hiç sönmediği 19 Mayıs Bayramlarında tekrar görüşmek üzere. Bayramımız kutlu olsun”
Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek olan sporculardan milli karateci Serap Özçelik Arapoğlu:
“Biz sporcuların ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”
Milli satranççı Işık Can: “19 Mayıs’ta Atatürk, Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Milli mücadele sırasında ülkeyi geliştirecek ve yenilikçi fikirler üretecek kişilerin biz gençler olduğunu görmüş ve bu yüzden 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı ilan etmiştir. Ben de tüm gençlerin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum ve ülkemizi bilimde, sanatta ve sporda en iyi yerlere getireceğimize inanıyorum.” 
2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan milli satranççı Arda Çamlar:
“19 Mayıs Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

Haberin Devamı

Gururla ve coşkuyla

ENGELLER AŞILIP KARANLIKLAR AŞILIYOR


Bedensel engelli milli satranççı Handenur Şahin:
“Atatürk’ün bizlere armağan etmiş olduğu bu güzel bayramı spora gönül vermiş bir genç olarak geçirmenin gururunu yaşıyorum. Ülkemize her alanda başarılar getirmek için her alanda çalışıyoruz. Umarım dışarıda hep birlikte geçirebileceğimiz nice bayramlar kutlarız. Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”
Kendi yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan milli satranççı Ediz Gürel:
“Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde ‘birinci vazifen Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ sözleriyle biz gençlere bırakılan en önemli görevdir 19 Mayıs. 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’na sığdırılan egemenlik ve bağımsızlık heyecanının Samsun’da yakılan meşalesidir 19 Mayıs. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Atamızın ayak izlerini takip etmektir 19 Mayıs. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”
Milli satrançcı Arda Mert Koçu:
“Yer yok olumsuzluğa, karamsarlık en büyük düşmanımız. Engelleri bir hamlede aşıp karanlıkları aydınlatırız. Çünkü biz Atatürk’ün çocuklarıyız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun.”

Haberin Devamı

Gururla ve coşkuyla

BİR ULUSUN KURTULUŞ YOLU AÇILDI


Milli tenisçiler de kutlama mesajlarında şu ifadelere yer verdiler:
Çağla Büyükakçay: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve bir ulusun kurtuluş yolunu açtığı gündür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”
Marsel İlhan: “Sevgili gençler ve sporcular, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım ve tüm sporculara başarılar dilerim.”
Ayla Aksu: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ demiş. Gelecek bizlere emanet. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”
İpek Öz: “Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”
İpek Soylu, Yankı Erel ve Altuğ Çelikbilek: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun:

Haberin Devamı

Gururla ve coşkuyla

BUGÜN 19 MAYIS EN MUTLU GÜN
Ankara’nın FIFA kokartlı hakemlerinden Ali Palabıyık, eşi Eda ve çocukları Ege, Efe ve Alp ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Palabıyık, “Bugün 19 Mayıs, en mutlu gün. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
Takım arkadaşları ile birlikte Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde kampta bulunan Gençlerbirliği’nin orta saha oyuncusu Berat Ayberk Özdemir ise “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umudunun inanca dönüştüğü gündür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” dedi.

HAVA GÖSTERİLERİ YAPILACAK

Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında hava sporları gösterileri organize edecek.
THSF’den yapılan açıklamada, bugün gyrocopter, yamaç paraşütü, drone, paramotor, model uçak ve yelken kanat ile hava sporları gösterileri yapılacağı belirtildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde birçok kentte düzenlenecek etkinliklere; 575 sporcu katılacak. Etkinlik kapsamında ayrıca Türkiye Online Drone Gençlik Kupası Final Yarışması da ilk kez düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!