Gürültünün kaynağına abart operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Gürültünün kaynağına abart operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 15:33

İskitler, İvedik ve Şaşmaz sanayilerindeki yüksek sesli egzoz satışı yapan iş yerlerine ve çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik dün yapılan denetimlerde, 7 işletmeciye ve abart egzoz takılı olan araçlara toplamda 11 bin 760 TL para cezası kesildi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın haziran ayındaki genelgesinin ardından dün sabah Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü kordinesinde zabıta ve maliye ekiplerinin de katılımıyla, İskitler, İvedik ve Şaşmaz sanayilerinde “gürültü kirliliğine geçit yok” isimli denetim yapıldı.
Vatandaşlardan gelen şikâyetlerin artması nedeniyle ekipler, gürültüye neden olan ‘abart egzoz’ olarak da bilinen egzozları satan iş yerlerine eş zamanlı baskınlar düzenledi. Kentin üç büyük sanayi sitesinde yapılan operasyonda yasaklı egzoz satışı yapan işletmecilere ve abart egzoz takılı araçlara 11 bin 760 TL para cezası kesildi. Operasyonda ayrıca eksik belgeleri olan işletmecilere de cezai işlemler uygulandı.

DUMAN VE GÜRÜLTÜ ÇIKARAN TRAFİKTEN MEN EDİLİYOR

Hürriyet Ankara’nın haziran ayında “Egzoz avcıları” manşetiyle gündeme getirdiği Ankara Valiliği’nin genelgesinin ardından gürültü çıkaran araçlara yönelik uygulamaların süreceği öğrenildi.
Ankara Valiliği’nin genelgesinde ‘egzozu bulunmayan veya şartlara uygun olmayan araçlar trafikten men edilecek, sürücülerine para cezası uygulanacak, standartlara uygun egzoz olsa da rahatsız edecek derecede duman ve gürültü çıkaran sürücülere para cezası kesilerek araçları trafikten men edilecek’ ifadeleri yer almıştı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, Vali Ercan Topaca’nın gürültü kirliliğine yol açan araçlara karşı yayımladığı genelgeyi “Egzoz avcıları” manşetiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!