Güney’in Güney Kore Gezisi TBMM’de

Güncelleme Tarihi:

Güney’in Güney Kore Gezisi TBMM’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 00:00

Geçen yıl Maldiv Adasına Yayıncılar Birliği Toplantısına katılarak, "tatile gitti" eleştirileri alan TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney’in, bu yıl da Güney Kore seyahati konuşuluyor. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dört gün süren geziye vekalet bırakmadan giden Güney hakkında soru önergesi verdi.

Maldiv seyahati eleştirilerini "Hayret bir şey. Oraya tatile mi gittim. Asya Pasifik Yayıncılar Birliği’nin toplantısı vardı" diyerek yanıtlayan Güney, 10-13 Ekim tarihleri arasında da Seul’de Kore Yayın Kuruluşu KBS’nin düzenlediği PBI 2007 Uluslararası Kamu Yayıncıları Konferansına katılarak tepki aldı.

SEKRETERLİK MEMURU DA GİTTİ

Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın olur verdiği geziye, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney ile birlikte Televizyon Dairesi Başkan Yardımcısı Nurullah Karakaş ve Genel Sekreterlik memuru Funda Akyol da katıldı. Güney’in 2 bin 862 YTL tutan gezi sırasında, kurumun yönetimi için vekalet bırakmadığı öğrenildi. Güney’in, vekaleti bırakması gereken Genel Müdür Yardımcısı Ümit Hatipoğlu’nu da bir buçuk hafta sonra görevinden alması dikkat çekti.

CHP’li Kart da, Güney’in Güney Kore ve diğer seyahatlerini Devlet Bakanı Mehmet Aydın’a yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Kart, "Güney’in; Genel Müdür Yardımcılarıyla ihtilaf içinde olduğu ve bu durumun kurum bünyesinde huzursuzluklara yol açtığı, yurt dışına çok sık ziyaretlerde bulunduğu, seyahatler için izin almadığı, ziyaretlerin hafta sonuna denk getirildiği ve vekalet bırakılmadığı, TRT kaynaklarının amacı dışında kullanıldığı yolunda tarafımıza bilgi ve iddialar ulaşmıştır" dediği önergede şu sorular yer aldı:

GÜNEY’İN GEZİLERİNİ İRDELEDİ

"Vekaleten görev yapmaya başladığı tarihten bu yana hangi ülkelere gitmiştir? Gidiş dönüş tarihi ve ziyaret sebepleri nedir? Bu ziyaretlerle ilgili olarak yapılan toplam harcamalar nedir? Hangi kalemden ödemeler yapılmıştır? Bu ziyaretlere kimler, hangi sıfatla iştirak etmiştir? Güey Kore’ye hangi tarihte gitmiştir? Bu ziyaretin amacı nedir? Bu seyahate kaç kişi katılmıştır? Bu kişilerin görevleri nedir? Bu seyahat sırasında vekalet bırakılmış mıdır? Bu seyahatler için izin alınmış mıdır? Fransa’nın Belfort şehrinde Damien Meslot tarafından verilen bir yemeğe hangi gerekçeyle katılınmıştır? Bu yemeğin özelliği nedir? TRT adına mı katılınmıştır? Bu ziyaretle ilgili olarak yurtdışına çıkmak ve yemeğe katılmak için izin alınmış mıdır? İzin veya olur alınmamış ise, harcamalar kim tarafından yapılmıştır? Güney bu yemeğe kim tarafından davet edilmiştir? Kurum kayıtlarında bu davetin kim tarafından ve neden yapıldığına dair bilgi ve belge mevcut mudur? Fransa’da bulunduğu süre içinde kendisinden sonraki en kıdemli Genel Müdür Yardımcısına vekalet bırakmış mıdır?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!