Gümrük Muhafaza kaçağa göz açtırmadı

Güncelleme Tarihi:

Gümrük Muhafaza kaçağa göz açtırmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 02:36

ANKARA Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, alınan ihbarlar üzerine kentin dört ayrı noktasına operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Bazı şahısların haksız kazanç sağlamak amacıyla ülkeye yasa dışı yollardan muhtelif eşya sokarak, kargo yolu ile Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illere aktarma yaptığı bilgisini alan ekipler, ilk operasyonunu Etimesgut ve Kazan’da faaliyet gösteren iki farklı kargo şirketininde gerçekleştirdi.

Kargo kolisinden çıktı

Şüphe uyandıran paket ve kolilerin incelenmesi sonucu yaklaşık piyasa değeri 350 bin TL olan, üzerinde Türkçe ibare ve TAPDK bondrolü bulunmayan 35 bin 658 paket kaçak sigara, 2 bin 471 kilogram tütün, 300 kilogram çay, 64 adet tabaka, 680 adet sigara sarma makinesi, 4 bin 100 paket makaron ve 176 paket de nargile tütün cinsi eşya ele geçirdi.

Öldüren zayıflama hapı

Ekipler, Ulus Meydanı’nda bulunan bir otelde yaptıkları aramada, İran uyruklu M.M. adlı şahsın kaldığı otelin lobisinde yaklaşık piyasa değeri 150 bin TL olan 163 adet sondaj makinelerinde kullanılan matkap ucu diye tabir edilen muhtelif çap ve ebatlarda gümrük kaçağı cinsi eşya ele geçirdi. unalı Hilmi Caddesi’nde faaliyet gösteren bir işyerine ve işyerine ait depolarda yapılan aramalar neticesinde ise, piyasa değeri 30 bin TL olan kaçak sigara, çay, cinsel içerikli eşya ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olması sonucu Sağlık Bakanlığı’nın yasakladığı zayıflama hapı ele geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!