Güleken’den deprem önergesi

Güncelleme Tarihi:

Güleken’den deprem önergesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 00:00

CHP’li Güleken Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, Başkan Gökçek’in yanıtlaması üzerine verdiği soru önergesinde Başkent’in depreme hazırlıklı olup olmadığını sordu.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, Van depreminin ardından yeniden Türkiye’nin gündemini oluşturan, “Deprem öncesi, deprem esnasında ve deprem sonrasında yapılacaklar”la ilgili soru önergesi verdi.

Ankara il sınırları içindeki afet olaylarına yönelik envanter verileri incelendiğinde değişik afet olayları nedeniyle Bakanlar Kurulunca alınmış 113 adet Afete Maruz Bölge kararı olduğu görülmekte olup bu alanlardan 44 tanesi bugünkü kent merkezinde, 69 tanesi ise çevre ilçelere ait alanlarda kalmaktadır” bilgisinin verildiği önergede Güleken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e şu soruları yöneltti:

Ankara’nın zemin durumu ile yapı stokunu zaman geçirilmeden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz? Yapıların önem sırasına göre depreme dayanıklı olup olmadıkları konusunda incelenmesi ve gerekiyorsa güçlendirilme çalışmaları yapılmış mıdır?

Haberin Devamı

Bu konularda merkezi hükümet, Valilik, İlçe Belediyeleri, ilgili teknik mesleki kuruluşlarla ne gibi iş birliği çalışmaları yapmayı düşünüyorsunuz?
Zemin Şube Müdürlüğü kurulacak mı?

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde jeolojik, jeo teknik verilere yönelik hizmetlerin koordinasyonunda sürdürüleceği Ankara ili Afet Planlama çalışmalarının önemli bir bileşeni ve  aktörü olacağı bir Zemin Şube Müdürlüğü kurulması düşünülmekte midir?

Böyle bir birimin kurulması halinde ilçelerde bina türü yapı inşaatı öncesi yapılan parsel bazında zemin etütleri veya jeolojik araştırmalara ait bilgilerin bir veri bankasında toplanması ve kente yönelik jeolojik değerlendirmelerin sürekli olarak güncellenmesi düşünülmekte midir?

Bir deprem anında Van’daki ilk koordinasyonsuzluğun olmaması için, ne gibi önlemler planlanmıştır? Bu konuda yeteri kadar eğitimli kadro, araç – gereç, alan stoku yapılmış mıdır?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!