'Gücümüz ruhumuz’

Güncelleme Tarihi:

Gücümüz ruhumuz’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 00:00

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, oyuncuların özverisinin övgüyü hak ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

İlk devre sonunda en az 4 puan daha almayı hedeflediklerini belirten Kaplan, “Son 5 maçta 7 gol atıp 7 gol yedik. Genç arkadaşlarımız, sahaya yüreklerini koyuyor. Hepsi, Ankaragücü armasının büyüklüğüne yakışır mücadele için elinden geleni yapıyor” dedi.

PTT Birinci Ligin 15. haftasında Çaykur Rizespor’u 2-1 yenerek, 9 maç sonra yeniden galip gelen Ankaragücü’nde yüzler gülüyor. Ligin 6. haftasında yine sahasında oynadığı Kartalspor maçını 1-0 kazandıktan sonra galibiyeti unutan sarı-lacivertliler, güçlü Çaykur Rizespor’u 2-1 ile geçip, hem uzun süren 3 puan hasretini bitirdi hem de gelecek adına umutlarını yeşertti.
Yılmaz Özlem-Taner Öcal ikilisinin ardından, deplasmandaki Göztepe maçı ile Ankaragücü’nde teknik patronluk görevini üstlenen Mustafa Kaplan, takımının başında çıktığı 5 maçta sadece bir yenilgi alırken, 3 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti.

Haberin Devamı

Tek yenilgi kupada Beşiktaş'a karşı

Bu maçlarda sadece Beşiktaş’a kupa maçında 3-2 yenildiklerini hatırlatan Kaplan, şöyle konuştu:
“İnönü Stadı’nda oynadığımız karşılaşmadaki mücadelemizi, herkes gördü. Beşiktaş’a tam anlamıyla ecel terleri döktürdük. 2-1 öne geçtik. Hakemin verdiği penaltıyla, beraberliği yakaladılar. Turu da ancak son dakikalarda buldukları golle geçebildiler. Ligde ise Göztepe ve Bolu ile deplasmanda berabere kaldık. İki maçta da öne geçen taraf bizdik. Boluspor maçının uzatma dakikalarında çizgiyi nerdeyse bir metre geçen topumuz gol olarak değer bulmadı. Herkesin gördüğünü, bir tek hakemler göremedi. Samsunspor karşılaşmasında yine öne geçen bizdik. Çok elverişli pozisyonları değerlendiremedik. Rakip bir kez gelip, olmayacak pozisyonda golü buldu. Son dakikalarda penaltımız verilmedi. Çaykur Rize maçında ise sezonun en iyi futbolunu oynadık ve hak ederek kazandık.”

Motivasyon kaynığımız Ankaragücü ruhu

İlk yarı sonuna kadar en az 4 puan daha almayı hedeflediklerini dile getiren Kaplan, şunları söyledi:
“Son 5 maçta 7 gol atıp 7 gol yedik. Ligde 6 puan toplayıp, küme düşme hattındaki ekiplere biraz daha yaklaştık. Son bir aylık periyotta çok farklı bir tablo ortaya çıkardık. Sahaya yüreklerini koyan, 90 dakika boyunca savaşan genç oyuncularımı kutluyorum. Ankaragücü büyük bir camiadır ve zorluklar karşısında her zaman direnç göstermiştir. Bugün bizde tüm ekip olarak, dimdik ayakta durmak için çaba harcıyoruz. Futbolcu kardeşlerim, Ankaragücü armasının büyüklüğüne yakışır mücadele için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Taraftarımız da bize inanılmaz bir destek veriyor. Motivasyon kaynağımız; gençliğimizin verdiği enerji ile Ankaragücü ruhu. Bu gücü aldıktan sonra kimseden çekinmeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!