Güçlüler seriyi sürdürme peşinde

Güncelleme Tarihi:

Güçlüler seriyi sürdürme peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2021 00:34

Süper Ligde oynadığı son 2 maçı kazanıp enerjisini yükselten sarı-lacivertliler, üçüncü kez sahadan galip ayrılma ve ateş hattından çıkma hedefinde. Rakip ise kendi sahasında 7, toplamda ise 14 maçtır kaybetmiyor.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 17. haftasında bugün deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Saat 16.00’da Kalyon Stadı’nda başlayacak karşılaşmayı Alper Ulusoy yönetecek.
Süper Lig’de çıktığı son 6 maçta; 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alarak çıkış yakalayan sarı-lacivertliler, iyi gidişatı Gaziantep’te de sürdürmeye çalışacak. MKE Ankaragücü, oynadığı 15 maçta, 15 puan topladı.
Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Stelios Kitsiou ile sakatlığı süren Emre Güral, Gaziantep deplasmanında forma giyemeyecek. Gaziantep FK ise Süper Lig’de kendi sahasında 7, toplamda ise 14 maçtır yenilmiyor. Son yenilgisini ligin ilk haftasında Galatasaray deplasmanında 3-1’lik skorla alan Gaziantep FK, daha sonraki karşılaşmalarda 7’şer galibiyet ve beraberlik elde ederek 28 puan topladı. Gaziantep FK’da kart cezalısı Kevin Miralas, takımdaki yerini alamayacak.

GOL YÜKÜ YABANCILARIN SIRTINDA

Ankaragücü’nde Börven ile Paintsil 5’er golle takımın en skorer isimleri olarak ön plana çıkıyor. Kırmızı-siyahlılarda ise Maxim 7, Muhammed Demir ise 6 golle listenin başında.
Bu maç öncesinde Ankaragücü ateş hattının içinde yer alırken, Gaziantep FK 4. basamakta bulunuyor.
İki takım, şu ana kadar resmi maçlarda 6 kez karşılaştı. Bu maçların ikisini Gaziantep, birini Ankaragücü kazanırken, 3 müsabaka da berabere tamamlandı. 2 ekip arasında geçen sezon Ankara’da oynanan maçı Gaziantep FK, 2-1 kazanmıştı. Gaziantep’teki maçı ise 1-1 berabere bitmişti. Gaziantep’te oynanan 3 karşılaşmanın da berabere bitmesi dikkati çekti. Bu müsabakalarda iki takım da 10’ar kez gol sevinci yaşadı. Ankaragücü en farklı galibiyeti 4-0’lık skorla alırken, rakibine bir maçta 4-1 kaybetti.

Güçlüler seriyi sürdürme peşinde


2 YIL SONRA İLK GERÇEKLEŞİR Mİ

MKE Ankaragücü, Süper Lig’de 2 yılı aşkın bir süre sonra üst üste 3 maç kazanmak için sahaya çıkacak. Ligde son olarak 2018-2019 sezonunun 9 ila 11. haftalarında üst üste 3 maç kazanan sarı-lacivertliler, bu seriyi tekrar yakalamak için Gaziantep’te 3 puan arayacak. MKE Ankaragücü, Süper Lig’de son iki maçında Yukatel Denizlispor ile Yeni Malatyaspor’u yendi.
Bu sezon, 3 gün arayla oynadığı maçlarda; İttifak Holding Konyaspor ve Atakaş Hatayspor’u yenen ve üç maçlık galibiyet serisi şansı bulan Ankaragücü, başkent derbisinde Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak, bunu değerlendirememişti.

Kadrolar:

Gaziantep FK

Haberin Devamı

GÜNAY
OĞUZ
KANA BIYIK
DICKO
TOŞÇA
VETRİH
DJILOBODJI
GÜRAY
OLKOWSKI
MORAİS
MUHAMMET

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Marius Smudica

Ankaragücü:

FREDRİCH
ATAKAN
SARLİJA
ERDİ
ATİLLA
SABA
LUKASİK
VOCA
ENDRİ
PAİNTSİL
BÖRVEN

Teknik Direktör: Mustafa Dalcı

Stat: Kalyon
Hakem: Alper Ulusoy
Saat: 16.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!