Güçlüler çıkışı sürdürme peşinde

Güncelleme Tarihi:

Güçlüler çıkışı sürdürme peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2021 00:10

Geride kalan maçta lider Galatasaray’ı 2-1 yenip büyük moral bulan sarı-lacivertliler, zorlu müsabakayı da kazanıp tırmanışa geçmeyi hedefliyor. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki mücadele, bugün saat 13.30’da başlayacak.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 29. haftasında bugün deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki mücadele, saat 13.30’da başlayacak. Müsabakayı hakem Halis Özkahya yönetecek.
Ligde 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 15 yenilgisi olan 23 puanlı MKE Ankaragücü 19. sırada yer alıyor. Hafta içinde lider Galatasaray’ı 2-1 yenen sarı-lacivertliler, tehlikeli rakibini de yenip tırmanışını sürdürmeyi hedefliyor.
Ligin geride kalan bölümünde 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşayan Fatih Karagümrük, 41 puanla 8. sırada bulunuyor.
Ankaragücü’nde, cezalı Paintsil ile sakatlıkları bulunan Korcan ile Atakan forma giyemeyecek.
Fatih Karagümrük’te ise sakat ve cezalı oyuncu yok.

RAKİBİNE KARŞI GALİBİYETİ YOK

Ankaragücü’nü konuk ettiği 4 Süper Lig maçını da kaybetmeyen Fatih Karagümrük (3 galibiyet - 1 beraberlik), aldığı üç galibiyette de gol yemedi.
Ankaragücü’nün Süper Lig tarihinde karşılaştığı 71 takım arasında mağlup edemediği iki rakibinden biri Fatih Karagümrük (5 beraberlik - 4 yenilgi - Gaziantep FK ile birlikte)
Süper Lig’de oynadığı son 7 iç saha maçında sırasıyla birer galibiyet ve mağlubiyet alan Fatih Karagümrük (4 galibiyet - 3 yenilgi) son karşılaşmada Alanyaspor’u 2-0 yendi.
Hikmet Karaman göreve geldikten sonra oynadığı 4 Süper Lig maçında 5 puan toplayan Ankaragücü (1 galibiyet - 2 beraberlik - 1 yenilgi), önceki 7 karşılaşmada sadece 3 puan alabilmişti.
Ankara takımlarını konuk ettiği son üç Süper Lig maçı da berabere biten Fatih Karagümrük, daha önceki 21 karşılaşmanın sadece ikisinden beraberlikle ayrılmıştı (13 galibiyet - 6 yenilgi)

SABA’NIN GOLE KATKISI ARTIYOR

Bu sezon İstanbul takımlarına rakip olduğu 7 Süper Lig maçının ikisini kazanabilen Ankaragücü (1 beraberlik - 4 yenilgi), bu iki galibiyeti de son iki karşılaşmada aldı (Galatasaray - Kasımpaşa)
Fatih Karagümrük bu sezon ilk golü yediği hiçbir Süper Lig maçını kazanamadı (3 beraberlik - 6 yenilgi) Ankaragücü ise şu ana kadar Çaykur Rizespor ile birlikte açılışını yaptığı karşılaşmalarda en fazla yenilgi alan takım konumunda (6 galibiyet - 4 yenilgi)
Fabio Borini, Fatih Karagümrük formasıyla Süper Lig’de çıktığı son 4 iç saha maçında birer gol attı.
Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son 8 golün beşinde Saba Lobzjanidze’nin doğrudan katkısı var (1 gol - 4 asist)
İstanbul takımlarına konuk olduğu son 28 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Hikmet Karaman (4 beraberlik - 23 yenilgi) tek galibiyetini Kayserispor’un başındayken Kasımpaşa deplasmanında aldı (2018-2019)

Kadrolar:

Karagümrük:

Haberin Devamı

VIVIANO
HEDENSTAD
CAMPI
ROCO
BALKOVEC
NDAO
BIGLIA
BORINI
SOBIECH
CASTRO
BERTOLACCI

Teknik Sorumlu: Şenol Can

Ankaragücü:

Haberin Devamı

FREDRİCH
KİTSİOU
SARLİJA
KULUSİÇ
PİNTO
SABA
İBRAHİM
ENDRİ
GERALDO
ALPER
BÖRVEN

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Stat: Olimpiyat
Hakem: Halis Özkahya
Saat: 13.30
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!