Güçlü yükseliş

Güncelleme Tarihi:

Güçlü yükseliş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 14:52

4. hafta geçilirken, lider takım ile arasında 10 puan fark olan sarı-lacivertliler, 8. hafta tamamlandığında bunu 3’e düşürdü. Teknik Direktör Kartal, “Bir aile gibi hareket ediyoruz bu da başarımızın anahtarı” diye konuştu.

Haberin Devamı

TFF Birinci Ligde Ankaragücü rüzgarı kendini hissetirmeye başladı. Son maçında Boluspor’u 2-0 yenen sarı-lacivertliler, üst üste 4. kez sahadan galibiyetle ayrılıp, güçlü bir sıçrama gerçekleştirdi. Ligde 4. hafta geçilirken, o dönem ki lider Çaykur Rizespor ile arasında 10 puan fark olan ve 17. sırada kendine yer bulan sarı-lacivertliler, 8. hafta tamamlandığında koltuğu ele geçiren Ümraniyespor ile farkı 3’e düşürdü ve sıralamada 4. basamağa geldi. Başkent ekibi, eksi 2 olan averajını da artı 4’e taşıdı.
Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bir ailenin evlatları gibi oyuncularım hep birlikte hareket ediyor” dedi.
Kartal, milli maç arası dolayısıyla bu iki haftalık dönemde çok ağır antrenmanlar yaptıklarını belirtip şöyle konuştu:
“Rakibimizin buraya mutlak kazanmaya geleceğini biliyorduk. İlk 15 dakika baskı kurdular. Biz ise 90 dakika boyunca oyun disiplinimizi bozmadık. Rakibe bazen bilerek topu verdik. 2-0’lık net galibiyet aldığımız için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz. Çok karakterli oyuncu grubuna sahibim. Oynasın oynamasın herkes taktik disiplinine bağlı hareket ediyor. İster sahada, ister sahanın dışında, bir ailenin evlatları gibi oyuncularım hep birlikte hareket ediyor.”

ZORLU PERİYODA GİRİYORUZ

Ankaragücü’ne galibiyete götüren golleri atan Umut Nayir maça istedikleri gibi başlayamadıklarını dile getirip, şunları söyledi:
“Adam paylaşımı ve rakibi karşılamada biraz zorlandık. İlk dakikalarda 2 pozisyon verdik. Sonrasında toparlanmaya başladık. Fırsatlar yakaladık. Benim ve İlhan abinin kaçırdığı pozisyonlar oldu. Devre biterken, bireysel hatadan faydalanıp golü bulduk. 2. yarıda daha kontrollü oynayıp, rakibin bıraktığı boşlukları değerlendirmeyi planlamıştık. Top rakipte gibi görünse de istediğimiz oyun şekli böyleydi. Alanı iyi kapatıp pozisyon vermedik.
Zorlu bir periyoda gireceklerini belirten Umut, şöyle devam etti:
“Cuma günü, Adanaspor ile oynayacağız. Oradan da galibiyet ile dönüp yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizim takımımızın potansiyeli çok yüksek. Oynamayı seven bir yapımız var. Sırasıyla Adana, İstanbul, Eskişehir ile oynayacağız, oynamaya çalışan ekipler karşısında mücadele edeceğiz. Güzel maçlar bizi bekliyor.”
A.Gücü’nün kendisi için çok önemli bir kulüp olduğunu vurgulayan Umut, “Profesyonelliğe çıkışım A.Gücü’nde oldu. Taraftarımız zor günlerde bize sahip çıktı. Biz de bu armanın hakkını vermeye çalıştık. İsmimiz bir yerlere geldiyse A.Gücü sayesindedir. 18 numara bana uğur getirmeye başladı, inşallah böyle devam ederim” dedi.

KAZANMAYA DEVAM ETMELİYİZ

Sol kanatta oynadığı etkili oyun ile galibiyette önemli katkısı olan Kenan Özer ise kendi performansını da değerlendirip, şunları söyledi:
“Çok iyi çalışıyoruz. Arkadaşlık duygusu üst düzeyde. İlk haftalarda yaşadığımız alışma sürecini atlatmaya başladık. 4’te 4 yapmak istiyorduk, bunu da başardık. Öz eleştiri yapmak gerekirse, geçen haftaya göre bu maçta daha iyi oynadığımı düşünüyorum. Takım kazanmaya devam ettiği sürece hep beraber iyi yerlere geliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!