Güçlü takım kuracağız

Güncelleme Tarihi:

Güçlü takım kuracağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2020 23:49

Sarı-lacivertli taraftarlardan gönüllerini ferah tutmasını isteyen Mert, “Ankaragücü’nün bir lirası bizim için çok kıymetli. Onun için mücadele ediyoruz. Biraz daha sabır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Ligin başlamasına bir hafta kala transfer yasağını kaldırma yönünde çalışmalarını sürdüren Ankaragücü’nde başkan Fatih Mert’in, sosyal medya hesabında yaptığı açıklama, ‘kısa sürede transfer tahtası açılacak’ algısına yol açtı.
Fatih Mert, açıklamasında, sarı-lacivertli taraftarlara, “Sevgili güçlüler mutlu pazarlar. Gönlünüzü ferah tutun. Güçlü bir takımımız olacak. Geçen hafta dediğim gibi, kamp ortamı farklıydı. Ankaragücü’nün 1 lirası bizim için çok kıymetli. Onun için mücadele ediyoruz. Biraz daha sabır. Sevgi ve saygılarımla” ifadelerini kullandı.
Başkent ekibinde, geride kalan sezonlarda transfer edilen ancak takıma hiçbir katkıları olmayan; Cerci, Huerteaux ve Szukala’nın ödenmeyen alacaklarından dolayı, oyuncular tarafından FIFA’da açılan davalar nedeniyle, transfer yasağı bulunuyor. Üç oyuncunun toplam alacaklarının kur farkının da etkisiyle, 35-40 milyon TL civarında olduğu, sahada varlıkları ile yoklukları belli olmayan futbolcuların, kendileri ile yapılan sözleşmelerdeki süreyi kapsayan alacaklarının tamamını istedikleri için, yapılan görüşmelerde pazarlıkların çok çetin geçtiği öğrenildi.

Güçlü takım kuracağız


YENİ OYUNCULAR HAZIRDA BEKLİYOR

Ankaragücü, yeni sezona Teknik Direktör Fuat Çapa yönetiminde Afyon’daki kampla hazırlandı. Sarı-lacivertliler, Afyon’da düzenlenen Zafer Kupası’nda şampiyon olurken, transferi düşünülen bazı oyuncular da kampta yer aldı. Transfer yasağının kalkmasının ardından bu oyuncularla sözleşme imzalanması bekleniyor. Keçiörengücü’nden Erdi, Kasımpaşa’dan Sarlija, CSK Moskova’dan Jaka Bijol, Royal Antwerp’ten Jonathan Bolingi gibi isimler, hazırda tutuluyor.
Sırp basınında yer alan haberlere göre de Sırp kanat oyuncusu Luka Adzic’in Ankaragücü’ne transferinin bittiği, oyuncunun BŞB Erzurumapor maçında forma giyebileceği iddia edildi.
Haberlerde, Adzic’in, Kızılyıldız’dan Anderlecht’e gittikten sonra başarılı olamadığı ve geçen sezon Emmen’e kiralandığı hatırlatıldı.
Genç oyuncunun Emmen’de iyi başlangıç yaptığı, ancak korona virüs nedeniyle maçların durduğu ifade edildi.
Luka Adzic’in, 22. yaş gününe 4 gün kala, 13 Eylül’de, yeni takımı Ankaragücü’nün, BŞB Erzurumspor karşılamasında forma giyebileceği kaydedildi.

Güçlü takım kuracağız


TAKIMDAN AYRILANLAR DA OLDU

Ankaragücü, geçen sezonun başında da transfer yasağı ile karşı karşıya kalmış, kadrosunu yenileyemeden lige başlamıştı. Devre arasında, tahtanın açılmasının ardından 14 oyuncu transferi gerçekleştiren sarı-lacivertliler, ligi 17. sırada tamamladı. Başkent temsilcisinde, kiralık olarak gelen Rodrigues, disiplinsiz davranışlarının ardından ligin bitimine iki maç kala gönderilirken, yine kiralık olarak takıma katılan isimlerden Michalak, Çaykur Rizespor ile anlaştı. Rivas da Başkent’ten ayrıldı. Sözleşmeleri sona eren Sedat, Aydın ve Faty ile de yollar ayrıldı.

Haberin Devamı

BİR ÇALIŞAN TESTİ POZİTİF

MKE Ankaragücü Kulübünde bir çalışanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Beştepe Tesislerimizde yapılan koronavirüs (Kovid-19) testi sonuçlarında kulüp çalışanlarımızdan bir kişide pozitif vakaya rastlanmıştır. Çalışanımızın ve temasta bulunduğu personelimizin karantina süreci derhal başlatılmıştır. Personellerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!