Güçlü dayanışma

Güncelleme Tarihi:

Güçlü dayanışma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 16:06

Başkent’in esnaf odalarının başkanları bir araya gelip, Ankaragücü’nün kombine kartlarından satın aldı. Sarı-lacivertli kulübün Başkanı Mehmet Yiğiner, ekonomik kaynakları zorlayıp, yarışmacı bir takım kurmaya çalıştıklarını belirterek, “Kombine kart konusunda, camia, taraftar ve sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Süper Ligde 6 yıl sonra ilk mücadelesine yarın çıkacak olan Ankaragücü’nde, yönetimin çabası sonucu, Ankara esnaf odalarının başkan ve yöneticileri bir araya gelip, passolig ve kombine kartlar konusunda güçlü bir dayanışma sergiledi.  ANKESOB yönetimi ile bağlı odaların başkan, başkan vekili ve yöneticilerinin yanı sıra Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk 19 Mayıs Stadyumu passolig gişelerine gelerek passolig ve kombine kartlarını aldı. Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve passolig gişesi önünde toplanan, aralarında Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası ile Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık grupla bir süre sohbet etti.

TARAFTARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Yiğiner, Ankaragücü’nü hak ettiği yere, Süper Lig’e getirdiklerini belirtip, şöyle konuştu: “Bu sezon kendi imkanlarımız ile bir takım kurduk. 3-4 eksik var. Bu bölgelere de oyuncu alabilirsek, bana göre ligi üst sıralarda bitirebiliriz. Yarışmacı bir takım oluşturmak istiyoruz. Biliyorsunuz diğer kulüplerin kombine ve passolig sayıları yüksek. Özellikle, 3 İstanbul takımının rakamları çok yukarıda. Bir sistem oturtmuşlar. Şu an itibari ile Galatasaray kulübü 85 Milyon TL kombine geliri elde etmiş. Bizim bu rakamları yakalamamız zor ancak 10 da birini yapsak, bizim için çok iyi bir gelir olur. Biz maliyeti düşük ama iyi bir takım kurma hedefindeyiz. Aldığımız futbolcuların tamamı da bonservissiz. Teknik ekibimiz ile titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Bu maddi imkansızlıklar içinde iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Burada, taraftarımızın desteği çok önemli. Taraftarımız bizim her zaman itici gücümüz olmuştur. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. Elde edilen şampiyonlukları birlikte başardık. Bizim kulübümüzün geçmişten gelen, kombine geleneği eksikliği var. Bunu çözmemiz lazım. Her sezon başında kampanyalar yapıyoruz. Yüzlerce arkadaşımız burada kombine almak için bulunuyor.”

18 BİN KOMBİNE SATMIŞTIK

“Kahramankazan Belediye Başkanımız Lokman Ertürk de burada kombine almaya geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Buradan Ankara’nın Milletvekilleri, belediye başkanlarına sesleniyorum, Ankara’da yaşayan, kendisine Ankaralıyım diyen herkese görev düşüyor. Şehrimizin buna ihtiyacı var. Ankaragücü, Ankara’nın önemli bir değeri ve markalaşma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Kurumsallaşma adına emin adımlar atıyoruz. Geçmişte yapılan hataların bir daha olmasına izin vermeyeceğiz. Burada sıraya girip kombine alan herkesten Allah razı olsun. Böyle taraftar desteği oldukça başarının geleceğini düşünüyorum. Geçmişte ilk sezonumuzda 18 bin kombine satmıştık. Bu rakamları daha rahat aşabiliriz. Gelirlerimiz hala hacze gidiyor. Ankara halkından, taraftarlarımıza yakaladığımız bu ivmeye destek olmalarını bekliyoruz. Destek oldukça başarı gelecektir.”

Haberin Devamı

TAKIMA SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Ankaragücü’nün Ankara’nın örfü ve adeti olduğunu vurgulayıp, şunları söyledi:
“Ankaragücü köklü bir kulüptür. Uzun yıllar çekilen cefaların bitişi ile birlikte layık olunan lige başlamanın arifesindeyiz. Ankara halkı da bundan önce olduğu gibi bu süreçte de küllerinden yeniden doğan Ankaragücü’ne sahip çıkmaya devam edecektir. Mehmet Yiğiner başkanımızın önderliğinde imkansız denilen başarıldı. Biz de Ankara’mıza hizmet adına burada Ankaragücü kombinesi almak için bulunduk. Umarım güzel ve başarılı bir lig serüveni olur.” Başkan Mehmet Yiğiner daha sonra yıkımı devam eden Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda incelemede bulundu.

Haberin Devamı

ENES KUBAT ALTINORDU’DA

Ankaragücü’nün yollarını ayırdığı forvet oyuncusu Enes Kubat, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu ile anlaştı. Altınordu Kulübünden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki oyuncu ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Enes Kubat, Göztepe ile şampiyonluk yaşadığı 2014-2015 sezonundan sonra yeniden İzmir’e döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!