Gram gram büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Gram gram büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2020 14:57

Ankara'da yaşayan Hilal Ergünen’in (22), 25 Haziran’da 24 haftalık hamileyken 740 gram olarak dünyaya getirdiği prematüre Erdem Ege bebek, 104 gün süren tedaviyle hayata tutundu ve 1 kilo 950 grama ulaştı.

Haberin Devamı

 Hayati fonksiyonları tamamen normale dönen Erdem Ege'nin yaşama tutunması, ailesi ve sağlık çalışanlarını sevince boğdu. Anne Hilal Ergünen, 104 günün kendileri için çok zor geçtiğini belirterek, “O benim minik kahramanım, minik mucizem” dedi. Zor bir süreç geçirdiklerini aktaran Ergünen, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Gram gram büyüdü


MİNİK PARMAKLARIYLA HAYATA TUTUNDU

"O süreç benim için çok kötüydü. 40 gün entübe olarak devam etti. Solunum cihazına bağlıydı. Ağlamalı gülmeli tam 104 günümüz geçti yoğun bakımda. Pandemi sürecinde olduğumuz için bebeğimizi ziyaret etme şansımız kesinlikle olmadı. İlk 1 ay hiç görmedik bebeğimizi. O benim minik kahramanım, minik mucizem. O herkesten her şeyden daha güçlü, minik parmaklarıyla bu hayata tutunmayı başardı, bizi bırakmadı.” 

KENDİ ÇOCUĞUMUZ GİBİ BAKTIK

Ankara Şehir Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Kliniği Şefi Prof. Dr. Cüneyt Tayman da “110 günden fazla, kendi çocuğumuz gibi baktığımız ve tedavisini sürdürdüğümüz bir hastamız oldu. 740 gram doğdu ve her gün gram gram bebeğimizi büyütmeye çalıştık. Küçücük boğazından sonda ile besledik. Damarlarından gerekli ilaçları verdik. Ve bu sürecin sonunda normal odaya aldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!