Gözler bugün toplu taşımada

Güncelleme Tarihi:

Gözler bugün toplu taşımada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2022 16:40

ABB Meclisi’nde ‘Özel halk otobüsleri battı’, ‘Allah rahmet eylesin’ yazılı pankartlar açarak protesto eylemi yapan TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, ABB tarafından sorunlarına çözüm sağlanmazsa bugün 17.00 itibarıyla araçların kontak kapatacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından verilen gelir desteğinin sona ermesi nedeniyle cuma günü ABB Meclisi’nin son oturumunda, ‘Özel halk otobüsleri battı’, ‘Allah rahmet eylesin’ yazılı pankartlar açıp durumu protesto eden Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara yeni bir açıklama yaptı. ABB tarafından sorunlarına çözüm sağlanmazsa bugün 17.00 itibarıyla araçların kontak kapatacağını belirten Kara özetle şunları söyledi:

Gözler bugün toplu taşımada

ABB MECLİSİ ACİLEN TOPLANMALI

“Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin acilen toplanması lazım. Gelir desteği kesildiyse zam verilmesini, zam verilmeyecekse de ‘İstanbul modeli’ dediğimiz sistemle araçlarımızın ABB tarafından kiralanmasını istiyoruz. Bugün gelinen noktada ulaşım esnafı akaryakıt alamaz halde. 25 kooperatif ve 13 durak başkanımızla bir araya geldik. EGO Genel Müdürlüğü’yle öğleden önce bir görüşme yapacağız. Eğer sonuç alamazsak, saat 17.00 itibarıyla kontak kapatacağız. Tüm Ankara halkından özür diliyoruz. Gelir desteği kesildi bugün bir yolcudan gelen ortalama ücret 3 TL. Bin yolcu taşıyan araç 3 bin lira ciro yapıyor aracın günlük gideri 4 bin 800 lira. Buna esnaf dayanamaz.

Haberin Devamı

ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPILMASIN

Kimse esnafımızın üzerinden siyaset yapmasın. Buradan ABB Başkanı’mız Mansur Yavaş’a ve Meclis’teki dört parti grup başkanvekilimize sesleniyorum. Esnafımızın sorununun çözülmesini istiyoruz. Akaryakıt bedeli karşılığında araçlarımızı yılbaşına kadar EGO’ya vermeye de razıyız. En azından üç ay daha zarar etmeyelim. EGO bürokratları, ‘siz çalışmazsanız biz çalışırız’ diyor. Ya, siz bizim çalıştığımız gün yolcu yükünü kaldıramıyorsunuz ki öbür türlü nasıl yapacaksınız. Bu yüzden sorun çözülmezse olan Ankaralıya olacak.” TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, 25 ilçe belediye başkanlığına da bugün dilekçe vererek günlük araç başına 100 LT akaryakıt desteği verilmesini talep edeceklerini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!