Gözetleme kulesinde 7 gün 24 saat

Güncelleme Tarihi:

Gözetleme kulesinde 7 gün 24 saat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2019 14:27

Ankara'nın akciğeri olan Beynam Ormanı, 24 saat boyunca yangın gözetleme kulelerinde görev yapan personel tarafından korunuyor.

Haberin Devamı

Ankara'ya 50 kilometre uzaklıkta olan, bin 600 hektar alana sahip Beynam Ormanı’nın zirvesine konuşlandırılan kulede, işçiler 7 gün 24 saat görev yapıyor. Ankara Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 7 adet gözetleme kulesi yer alıyor. Gözetleme personeli, bazı dönemlerde günlerce ailelerinden uzakta kalarak, bulundukları bölgede yaşayan insanların oksijen deposu ormanları koruyor. Oluşabilecek yangınlara karşı her an tetikte bekleyen gözetleme personeli, yangın esnasında birimlerin yönlendirilmesinde de önemli rol oynuyor. Şüpheli bir dumanı hemen yangın söndürme birimlerine bildiren ekipler, olası bir yangının daha da büyümesinin önüne geçiyor.

Gözetleme kulesinde 7 gün 24 saat


YÜZDE 95’İ İNSAN KAYNAKLI

Haberin Devamı

Yangınların yüzde 95’inin insan kaynaklı olduğunu belirten Ankara Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer, şunları söyledi: “Vatandaşımız gelip dinlensin, piknik yapsın ama lütfen giderken arkalarına bir baksınlar. Mangal ateşi bırakmasınlar. Yangın durumunda ALO 177 hattını arasınlar. İnsanlar hatalarından dolayı çıkan yangında kaçmasın. Hemen bizi arayarak yangının konumunu söylesinler.”

13 YILDIR GÖREV YAPIYOR

Ankara Orman İşletme Müdürlüğü çalışanı Oktay Bilgin, 13 yıldır yangın gözetleme kulesinde görev yaptığını belirterek, “Burası bizim evimiz, iş yerimiz, her şeyimiz. Ormanları ve doğayı korumak onur verici” dedi. Göreve başlamadan önce 6 ay eğitim aldıklarını ifade eden Bilgin, şunları söyledi: “Herhangi bir yerde duman gördüğüm zaman, anons ile ekip binamızda bulunan ilk müdahale aracını yönlendiriyorum. Daha sonra İşletme ve Bölge Müdürlüğümüzde bulunan Yangın Hareket Merkezi’ne telsiz yoluyla bilgi aktarıyorum. Yangın daha da büyürse arazözlerimiz çıkıyor. Özellikle hafta sonları piknik yapmak için insanlar geliyor. Bizler de yoğun şekilde ilk müdahale araçlarımızla devriye gezerek insanlara uyarıda bulunuyoruz. Akşam tekrar piknik alanlarına gidip etrafı kontrol ediyoruz.” 

Gözetleme kulesinde 7 gün 24 saat


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!