Gölbaşı'nın modern kurban pazarı

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşının modern kurban pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 10:37

Gölbaşı'nın modern kurban pazarı

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara) (DHA)- GÖLBAŞI Belediyesi, Haymana yolu 11. kilometrede Yavrucuk Mahallesi'nde Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban pazarının hazırlık çalışmalarını tamamladı. Ekipler, kurban pazarını hazır hale getirerek vatandaşların hizmetine sunuldu.
ÜCRETSİZ ULAŞIM
Vatandaşların rahat bir ortamda kurbanlarını alarak kesebilmeleri amacıyla 80 bin metrekare açık alana kurulan kurban pazarında 110 kurban çadırı, 5 bin oto kapasiteli otopark, 40 et askılığı, 2 dinlenme çadırı, 250 kişilik mescit, tuvalet, 4 tane sıcak sulu duş, ücretsiz baskül ve 20 tane kurbanlık sulama alanı bulunuyor. Gölbaşı Belediyesi, kurban pazarına gitmek isteyen vatandaşlar için Gölbaşı Kütüphanesi önünden bayram tarihine kadar saat 10.00, 13.00, 15.00 ve 17.00'de otobüs kaldıracak.
GÜL KOKULU ÖNLEM
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Dairesi Başkanlığı ilaçlama  ekipleri ve Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü sinekle mücadele ekipleri tarafından kurban pazarında rutin olarak ilaçlama çalışmaları devam ediyor. İlaçlama sırasında da pazar alanında oluşan kötü kokulara karşı gül esansı kokusu sıkılıyor.
ÜCRETSİZ SAĞLIK KONTROLÜ
Belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimi tarafından kurbanlıklar ücretsiz sağlık kontrolünden geçiriliyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için belediye olarak hazırlıkların tamamladığını ifade etti. Duruay, "Geçen yıllarda da oluşturduğumuz kurban pazarımızı bu yıl da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.  Böylelikle vatandaşlarımız kurban kesimlerini de sağlık kurallarına uygun bir ortamda yapabilecek" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!