Gölbaşı'nda Afrin şehitleri için hatıra ormanı oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşında Afrin şehitleri için hatıra ormanı oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 14:45

Gölbaşı'nda Afrin şehitleri için hatıra ormanı oluşturuldu

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI,(Ankara),(DHA)-GÖLBAŞI Belediyesi Başkanlığı tarafından, 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında şehit düşen güvenlik güçleri için hatıra ormanı oluşturuldu.
Ağaç dikim törenine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, özel hareket polisleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Başkan Fatih Duruay, "Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında şehit düşen  Gölbaşımızın evladı Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta ve bütün güvenlik güçlerimizin aziz hatıralarının sonsuza kadar yaşatmak için başlattığımız  hatıra ormanı ağaçlandırma törenine katıldığınız için teşekkür ederim. Yurt içinde ve yurt dışında şehit olan askerlerimize rahmet, gazilerimize Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum. TSK'nin sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. Bugün burada anaokulu öğrencilerimizle şehitlerimizin adlarını aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacağız. Yavrularımız  bu vesile ile hem yeşille buluşacaklar hem de vatan sevgileri pekişecektir" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından hatıra ormanına fidanlar dikildi. Operasyonda şehit düşen askerler için dikilen fidanlara, şehitlerin künyeleri asıldı.
2023 AĞAÇ DİKİLDİ
Hatıra ormanına 75 Adet 3 metrelik sedir, 50 adet 2 metrelik sedir, bin 823 adet 1 metrelik sedir ve 75 adet 2 metrelik Karaçam olmak üzere toplam 2 bin 23 ağaç dikildi. Dikilen 2 bin 23 ağacın '2023 lider ülke Türkiye'yi sembolize ettiği belirtildi. Hatıra ormanına 'Zeytin Dalı Harekatı kahramanları anısına Üsteğmen Oğuz Kağan Usta Ağaçlandırma Alanı' adı verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!