Gölbaşı’nda nüfus artacak sevinci

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda nüfus artacak sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2008 00:00

Yerel Yönetimler Yasası’na göre beldesi kalmayacak olan Gölbaşı’na Bala’nın mahalleye dönüşen Karaali ve Haymana’nın Oyaca beldeleri bağlanınca nüfusu da 9 bin artacak. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğü’ne personel ve malzeme takviyesi yapılacak.

YENİ Yerel Yönetimler Yasası’na göre Gölbaşı’nın 3 beldesi mahalleye dönüşürken, Bala ve Haymana’nın beldelikten düşen 2 mahallesi ile birlikte nüfusunun 9 bin artış göstereceği belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun gereği, Ankara’nın Bala ilçesine bağlı Karaali ilçesi ile Haymana’nın Oyaca beldesi, Gölbaşı ilçesine bağlanacak.

Gölbaşı’na bağlı 1. Kademe belediyeleri olan Karagedik, Selametli ve Bezirhane beldeleri mahalle statüsüne dönüşerek Gölbaşı’nın mahallesi olurken, böylelikle Gölbaşı’nın hiç beldesi kalmayacak.

Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Fehmi Tercan Gölbaşı İlçe Nüfus Müdürü Aygül Özek’i ziyaret ederek, Gölbaşı’ndaki nüfus hareketleri konusunda bilgi aldı. Tercan, Gölbaşı’nın 73 bin 670 olan nüfusunun bağlanan mahalle ve köylerle birlikte artmasının beklendiğini belirterek, oluşabilecek nüfus yoğunluğunda çalışma alanlarının ve personelin yeterliliği ile çalışma koşulları konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Gölbaşı’na bağlanan Oyaca ve Karaali ile birlikte beldelerin de mahalleye dönüşmesi sonucu yaklaşan yerel seçimler öncesinde seçmen sayısı da artış gösterdi.

Artık biz de Gölbaşılı olduk

YENİ düzenlemeyle, 3 bin 713 nüfusu olan Bala’ya bağlı Karaali beldesi ile nüfusu 3 bin 97 olan Haymana’ya bağlı Oyaca beldesi mahalle olarak bağlanıyor. Oyaca Belediye Başkanı Duran Özkan, "Oyacalıların Gölbaşı’na bağlanmak için yapmış oldukları referandum neticesinde beldeliğimiz gitti. Mahalle olarak Gölbaşı’na bağlandık. Artık biz de Gölbaşılı olduk" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!