Gölbaşı’nda elektrik çilesi

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda elektrik çilesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2008 00:00

Elektrik kesintilerinin rutin hale geldiği Gölbaşı’nda trafo patladı. Arızası giderilen trafo bir kez daha patladı ve yandı. Yangına itfaiye müdahale etti, Gölbaşı yine elektriksiz kaldı.

GÖLBAŞI’nda sık sık elektrik kesintileri olması, ilçe halkını büyük sıkıntıya sokuyor. İlçede önceki gün itibariyle değişik bölgelerde 20 kez elektrikler kesildi, trafo patladı ve birçok işletmenin yanı sıra bankalar jeneratör satın aldı.

Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Elektrik Enerjisinin Tedarik Sürekliliği, Ticari Ve Teknik Kalitesi Hakkında Yönetmeliği’ne uyulmadığını öne sürerek, "Elektrik kesintileri 2007 yılında 14 saati geçmiştir dağıtım şirketi tazminat ödemek durumundadır" dedi.

Gölbaşı’nda elektriklerin sık sık kesilmesi sonucu mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, şikayetlerini Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı’na yapmaya devam ediyor.

TRAFO PATLADI

Ankara Caddesi üzeri Duruaylar Market önündeki elektrik trafosu sabah saatlerinde patladı. TEDAŞ yetkilileri patlayan trafodaki arızayı giderdi. Ancak, aynı trafo akşam saatlerinde tekrar patlayarak yanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesine ait 2 itfaiye aracı gelerek sıktıkları köpükle patlayarak yanan trafoyu soğuttu.

SAVCILIĞA ŞİKAYET YAĞDI

Bir günde değişik bölgelerde en az 20 kere elektrikler kesildi. Birçok kamu kurumun yanı sıra konutlarda elektriksiz kaldı. Elektrik kesintilerinin artması sonucu Gölbaşı’nda tek olan Noter işlemleri aksadı. Ayrıca, birçok kamu kurumunda da işler elektrikler gelinceye kadar durdu. Vatandaşlar, elektrik kesintilerinden şikayetçi olarak yine Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçeleri verdi. Vatandaşlar TEDAŞ İşletme Müdürlüğü önünde mum yakarak protesto eylemi yapacaklarını belirtti.

ENERJİ BAKANI İLÇEMİZDE OTURUYOR

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, iki yıldan beri yaşanan kesintiler yüzünden canlarından bezdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Hangi çağda yaşıyoruz, Başkentin yanıbaşındayız. Enerji Bakanımız Sayın Hilmi Güler’in de ikamet ettiği ilçemizde elektriklerimiz durmadan kesiliyor. Bu durum yetkililerin değişmesi, ya da yeniden atanmasıyla çözülecek bir sorun değil. Gölbaşı’nda elektrik şebekesi eskimiştir. Trafolar, artan elektirik sarfiyatını karşılamamaktadır. Gölbaşı’nın elektrik yükünü bu sistem taşımıyor. Ayrıca Arıza bakım ekibi de Gölbaşı’nın sistemini de tanımayanlardan oluşunca arızalar geç yapılıyor. Biran önce elektrik sorunu çözülmelidir. Elektrik telleri yeraltına alınacaksa, biran önce başlanılıp, bitirilmelidir."

Jenaratör satışları arttı

Gölbaşı’nda bankalar başta olmak üzere birçok işletme elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenmemek için jeneratör kullanmaya başladı. Banka görevlileri elektriklerin sık sık kesilmesinin bankamatiklerde bazen teknik aksamalar meydana getirdiğini belirtirken, ev ve bürolarda kullanılan birçok biilgisayarda hard disklerin zarar gördüğü belirtildi. Gölbaşı merkezde 1 yıl içerisinde 3 adet jeneratör satan işyeri açıldı.

Sınırsız yatırım sözü

BEDAŞ Genel Müdürü Ömer Faruk Gültekin, beraberindeki yetkililerle birlikte patlayan trafo binasında incelemelerde bulundu. TEDAŞ Gölbaşı İşletme Müdürü Mehmet Sözeri’den bilgi alan Gültekin, sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. İşletme Müdürü Sözeri, Gölbaşı’nın son yıllarda hızla geliştiğini ve çok sayıda konut yapıldığını belirterek, yaşanan elektrik kesintilerinin alt yapı eksikliklerinden kaynaklandığını bildirdi. BEDAŞ Genel Müdürü Gültekin’in, sorunların çözümü için "sınırsız yatırım" gerçekleştirilmesi yönünde talimat verdiğini anlatan Sözeri, sorunun en kısa sürede çözüleceğini anlattı. Bu arada Sözeri, patlayan trafo binasının yol kenarında bulunduğunu da aktararak, yoldan kalkan tozların trafoyu etkilediğini ve izalötör patlamasına neden olduğunu söyledi Öte yandan, ilçedeki elektrik hatlarının yer altına alınması için ihale çalışması yapıldığını da dile getiren Sözeri, yıl içinde çalışmaların tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!