Gölbaşı’nda 20 gün içinde 50 yangın çıktı

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda 20 gün içinde 50 yangın çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2010 00:00

Gölbaşı’nda son 20 günde 50 yangın çıktı. İlçede iki ay içerisinde ise ot ve anız başta olmak üzere yüzden fazla yangına müdahale edildi.

GÖLBAŞI’nda son 20 günde çıkan yaklaşık 50 yangına itfaiye ekipleri müdahale etmek için mücadele verdi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangından yangına koştuğu Gölbaşı’nda 2 araç yangınına müdahale edilirken, 2 trafik kazasında da kurtarma çalışmaları yapıldı. İlçede son 2 ay içerisinde ise ot ve anız başta olmak üzere orman, araç ve bina yangınları dahil 100’den fazla yangın çıktı.

Bir kişi öldü

Yangınlarda, Yavrucuk köyünde yaklaşık 300 dönüm anız, İncek ve Hacılar’da ot yangını, Seymenler Mahallesinde araç yangını, Örencik yolunda bahçe otu, Gökçehöyük’te yaklaşık 500 dönüm anız, Karanfil Caddesinde kereste yangını, Karşıyaka mahallesinde orman yangını, Karaoğlan mahallesinde 35 ton balya sap ve ahır çatısı yanarken, Gökçehöyük’te ot yangını, Konya Kepekli yolunda 06 NY 212 plakalı araç yandı. Tulumtaş Mahallesi Taş Ocağı bölgesinde meydana gelen kazada 1 kişi ölürken, iftaiye müdahalede bulundu.
Samanyolu Evleri arkasında çıkan orman yangınında 9 çam, 15 badem ağacı kül oldu.

Ot yangınları ağırlıkta

Sanayi Sitesi arkasında orman yangını, Songülen Sitesi yanında ot yangını, Tulumtaş Mahallesi Köy Konağı Bahçesi yangını, Ahiboz ve Günalan Mahallesi arasında 400 dönüm anız yanarken, Hacıhasan ve Martıköy sitesi arası ile Hacıhasan Mahallesinde ot yangınını çıktı. Ahiboz-Gökçehöyük ile Karşıyaka Mahallesi 497. sokak, ve Kırevleri karsısında 5 dönüm ot yangını meydana geldi. Güzelyalı Mahallesinde çıkan orman yangınında 30 Çam ile 50 ceviz ağacı kurtarılamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!