Gökyüzünde şenlik zamanı

Güncelleme Tarihi:

Gökyüzünde şenlik zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 12:33

Türk Hava Kurumu(THK), 950 dönümlük alana kurulu Eskişehir İnönü Havacılık ve Eğitim Merkezi’nde, iki gün sürecek olan ‘Havacılık Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Komşu kentteki festivalde, yamaç paraşütü, yelkenkanat, planör, ultralight, microlight, gyrokopter, uçak, helikopter, RC model uçak uçuşlarının yanı sıra THK ve jandarma ekiplerinin paraşüt atlayışları, yere bağlı sıcak hava balonu uçuşu, model uçak, yamaç paraşüt ve yelkenkanat branşlarında amatör yarışmalar, Jandarma Çelik Kanatlar ile T-6 G ve P-51 D Mustang uçaklarıyla akrobasi uçuşları yapılacak.

Gökyüzünde şenlik zamanı


Alışveriş, yemek, halk oyunları gösterileri, müzik dinletileri, tanıtım stantları, statik hava araçları sergisi ve konserlerin yer aldığı programda, mevcut hava araçlarıyla halk uçuşları da gerçekleştirilecek. Etkinlikte Senforock konser verecek. THK Havacılık Festivali Koordinatörü Zuhal Erol, şunları söyledi:

Gökyüzünde şenlik zamanı


HÜRKUŞ UÇUŞ YAPACAK

Haberin Devamı

“Festivalde gün boyu birçok havacılık etkinliği düzenleyeceğiz. Sportif havacılıkla ilgili tüm araçların hem amatör yarışmaları hem de gösteri uçuşları olacak. Programda Türk Yıldızları, Jandarma Çelik Kanatlar gösteri düzenleyecek. Jandarma havacılık biriminin paraşütçüleri ile Türk Hava Kurumu’nun paraşütçüleri birlikte atlayışlar gerçekleştirecek. Çocuklar için de model uçak yapımı olacak. Hürkuş’un gösteri uçağı da bir uçuş yapacak. Tam anlamıyla gökyüzünde şenlik olacak.

Gökyüzünde şenlik zamanı


Vatandaşımıza, ‘Çadırını, kamp sandalyeni kap gel’ çağrısında bulunuyoruz. Karavanla gelecek olan vatandaşlarımız için de yerimiz mevcut. Havacılığa ilgi duyan, görmek isteyen, merak eden herkesin gelmesini istiyoruz. Sportif havacılıkla alakalı ilk defa böyle bir festival oluyor. Festivalde, ziyaretçilere çekilişle ücretsiz halk uçuşları da yaptırılacak. Herkesi etkinliğimize davet ediyoruz.”

Gökyüzünde şenlik zamanı




BAKMADAN GEÇME!