Göksu’nun gözü alternatif yolda

Güncelleme Tarihi:

Göksu’nun gözü alternatif yolda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2023 16:17

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Etimesgut-Göksu Mahallesi.

Haberin Devamı

Etimesgut-Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan, ‘Eryaman’ın kalbi’ olarak nitelendirdiği Göksu Mahallesi’nin ‘trafik’ sorununa dikkat çekerek, “İnsanlar 10 dakikalık yolu neredeyse 40 dakikada gidiyor. Eryaman’a alternatif ikinci bir giriş-çıkış yolunun yapılması şart” dedi. Muhtar Aydoğan, mahalledeki sorun ve talepleri şöyle sıraladı:

10 DAKİKALIK YOL UZADIKÇA UZUYOR

Göksu’nun gözü alternatif yolda

Göksu Mahallesi, Eryaman’ın büyük ve gelişmiş mahallelerinden biri. Yaklaşık 33 bin nüfusa sahip. Ben Göksu Mahallesi’ni ‘Eryaman’ın incisi, kalbi’ olarak nitelendiriyorum. Her yere merkez konumda fakat mahallemizin nüfusu gün geçtikçe artıyor, birçok yerleşim alanı ve site var. Ayrıca çevre ilçelerden ve semtlerden mahallemize Göksu Parkı’na, alışveriş merkezine gelen insan sayısı fazla. Haliyle trafik yoğunluğu da artıyor. Eryaman’a alternatif ikinci bir giriş-çıkış yolunun yapılması şart. Daha doğrusu köprülü kavşak projesi konuşuluyordu fakat Eryaman bölgesine giriş-çıkış yeni yol güzergâhına ait plan Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucu iptal edildi. Hem bölge hem de mahallemiz artık trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. İstanbul Yolu üzerinden Eryaman’a giriş projesi ulaşıma nefes aldırırdı. Özellikle sabah, okulların açık olduğu zaman trafik kilit oluyor, mesai saatlerinde de öyle. İnsanlar 10 dakikalık yolu neredeyse 40 dakikada gidiyor. Yani 10 dakikalık yol uzadıkça uzuyor. Köprülü kavşak uygulamasıyla bu sorun çözüme kavuşabilirdi. Göksu, trafik yoğunluğunu kaldırmıyor ve bir an evvel alternatif bir yol güzergâhı bekliyor.”

Haberin Devamı

Göksu’nun gözü alternatif yolda

Özellikle sabahları bölgede inanılmaz bir trafik yoğunluğu yaşandığını dile getiren mahalle sakini Haydar Aydın da İstanbul Yolu üzerinden Eryaman’a yeni bir alternatif giriş yolu yapılmasını talep ediyor.

Haberin Devamı

575 EGO OTOBÜSÜ HATLARA AYRILSIN

Göksu’nun gözü alternatif yolda

“Ulaşım konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamıyoruz. EGO otobüslerinin sayısının arttığını, sefer sayılarının arttığını ve yoğun çalıştığını biliyorum.Kızılay’dan herhangi biri toplu taşımayı kullanarak mahallemize 1 saatte geliyor fakat mahalleli, yakınında bulunan 10 dakikalık yere yaklaşık 45 dakikada gidebiliyor. Örneğin, 575 numaralı EGO otobüsü birçok mahalleyi dolaşarak gidiyor. Yani vatandaşlar açısından inanılmaz bir zaman kaybı yaşanıyor. Göksu, Susuz, Şeker, Şehit Osman Avcı mahalleleri 575 numaralı EGO otobüsünü kullanıyor. Bu dört mahallede yaklaşık 40 durak vardır. Otobüs her durakta dursa 1 saat ediyor. Hem otobüste yer bulmak zor oluyor hem de zaman kaybı yaşanıyor. Talebimiz imkânlar dahilinde 575 numaralı otobüsün 575-1 ve 572-2 diye hatlara ayrılması.”

Haberin Devamı

ASM MAHALLE NÜFUSUNA YETMİYOR

Göksu’nun gözü alternatif yolda

“Mahallemiz sınırları içerisinde aile sağlığı merkezi (ASM) bulunmakta fakat mahalle nüfusumuz da arttığı için alan olarak yetersiz kalıyor. Aile sağlığı merkezi, şu an için bir binanın altında yer alıyor ve bulunduğu yer itibarıyla inanılmaz derecede otopark sorunu yaşanıyor. Yaya olarak gelenler de aile sağlığı merkezine giderken dik rampadan inip-çıkmak zorunda kalıyor. Kışın özellikle 65 yaş üstü mahalle sakinleri, hamileler ve bebek arabasıyla gelenler yokuş sebebiyle zorlanıyor. Bunun için Etimesgut Belediyesi de vatandaşların yokuş aşağı inip-çıkarken zorlanmaması için tutunma yerleri yaptı. Talebimiz, aile sağlığı merkezinin yine mahallemiz sınırları içerisinde daha büyük, geniş üniteli, ulaşım ve otopark sıkıntısının da yaşanmayacağı bir yerde hizmet vermesi.”

BAKMADAN GEÇME!