Gökçek ve Özdemir’den 10’ar Mevlana evi

Güncelleme Tarihi:

Gökçek ve Özdemir’den 10’ar Mevlana evi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2010 00:00

Hürriyet’in Pakistan’da yaşanan sel felaketi için başlattığı kampanyaya ilk destek veren belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Ayrıca Başkent’ten bir önemli bağış da Limak’ın sahibi Fenerbahçe Kulübü As Başkanı Nihat Özdemir’den geldi. Özemir 35 bin TL değerindeki 10 Mevlana eviyle projeye destek verdi.

HÜRRİYET’in Pakistan’da yaşanan sel felaketi için başlattığı kampanyaya destek veren ilk belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Ayrıca Başkent’ten bir önemli bağış da Limak’ın sahibi Fenerbahçe Kulübü As Başkanı Nihat Özdemir’den geldi. Özdemir 35 bin TL değerindeki 10 Mevlana eviyle projeye destek verdi.

Sekiz milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan’da kurulacak Kızılay’ın Mevlana Evleri ile Hürriyet’in Kardeşlik Mahallesi projesine gönülden destek verdiğini söyleyen Özdemir 35 bin TL değerindeki 10 Mevlana evi yapacak. Özdemir, “Dünyanın yüreğini yakan bu kampanyaya ben de destek vermekten büyük onur duyuyorum. Yoğun tempomuzda kimi zaman gözden kaçan bu trajedileri başta Hürriyet olmak üzere basın sayesinde öğreniyoruz ve dikkatimizi verebiliyoruz. Bu nedenle Hürriyet’e tekrar teşekkürler” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, “Belediye olarak 750 ton gıda ve giysi yardımı yapıyoruz. Bununla birlikte Hürriyet’in öncülüğündeki bu önemli projeye de 10 Mevlana Evi’yle katkı yapacağız” dedi.
Türkiye ve Pakistan’ın sarsılmaz kardeşlik bağlarıyla bağlı olduğunu ve iki ülkenin de kötü günlerde birbirilerine destek olduğunu söyleyen Gökçek şunları söyledi:

Günde 60 bin ekmek

“Hürriyet Gazetesi’nin öncüğünde Kızılay’la birlikte yürütülen Mevlana Evleri ile Hürriyet’in Kardeşlik Mahallesi projesine gönülden destek veriyoruz. Projeye biz de Ankaralı adına 10 Mevlana Evi’yle destek olacağız. Kampanyadaki desteğimizin yanı sıra belediye olarak 750 ton gıda yardımı yapacağız. Vatandaşlarımızın kullanılmış, kullanılmamış giysilerini topluyoruz. Giysiye ihtiyaç bitmez o bölgede. Halk Ekmek Fabrikamıza ait dört mobil fırını da bölgeye gönderiyoruz. Un ve makineyi kullanacak personel de bölgeye gidecek. Dört mobil araç günde ortalama 60 bin ekmek çıkaracak. Tüm bu yardımlarımız Kızılay’ın bölgeye göndereceğiz trenle ulaşacak.

Pakistanlı kardeşlerimiz, Türkiye’nin kurtuluş mücadelesi verdiği yıllarda kollarındaki altın bileziklerini çıkarmış, para toplamış, ellerinde ne var ne yoksa ortaya koyup bize destek olmuşlardır. Türkiye’nin yaşadığı en büyük doğal afet olan 17 Ağustos depreminde de yardımımıza ilk koşan ülkelerden biri olan Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını sarmak için üzerimize ne düşüyorsa, elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

Yardım kampanyası başlıyor

Konuyla ilgili olarak Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile görüştüğünü ve büyük bir yardım kampanyası başlatılması için çalışmalara başlanıldığını belirten Gökçek, şunları söyledi:

“Bu yardım kampanyasında vatandaşlarımızdan iki şey toplayacağız. Birincisi bol miktarda giyecek isteyeceğiz. Özellikle vatandaşlarımızın yaş sınırı ve cinsiyet olmaksızın az kullandığı ya da hiç kullanmadığı, temiz, sağlam ve rahatlıkla giyilebilecek giysileri ve battaniyeleri toplamak istiyoruz. İkincisi de orada bir yığın çocuk var. Bu çocukların çoğu zaten hayatında oyuncak görmemiştir. Ankara’da yaşları büyümüş çocukların arka tarafta kalmış bir yığın oyuncağı olan evler var. Kullanılmayan ne kadar sağlam ve kullanışlı oyuncak varsa toplamak istiyoruz. Bir de zaten hükümetimizin açtığı ve bizim de açıp oraya devredeceğimiz nakdi para yardımı hesapları olacak. Nakdi yardımda bulunmak isteyenlere de bu banka numaralarını vereceğiz.”

Çalışanlar kendi aralarında yardım parası topladı

PAKİSTAN’a giden yardım filosuna en önemli katkıyı günde 60 bin ekmek çıkaran dört mobil fırınla yapan Halk Ekmek Fabrikası’nın personeli kendi aralarında topladıkları paralarla felaketzedelere destek oluyor.
Personelin kendi arasında topladığı 3 bin 500 TL’yi Kızılay’a bağışladığını belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Personelimizin kendi arasında başlattığı bu dayanışma köprüsü bizleri duygulandırdı. Türkiye genelindeki yardım seline onlar da sembolik bir katkı yapıyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!