Gökçek: 20 binden fazla gecekondu yıktık

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: 20 binden fazla gecekondu yıktık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 17:06

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kentsel dönüşüm kapsamında 16 milyon 680 bin metrekarelik alanda, 20 binin üstündegecekondu yıktıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara’da uyguladıkları kentsel dönüşüm projelerinin, hem Türkiye’ye hem dünyaya örnek olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Ankara’nın dört bir tarafında yürüttüğümüz projeIerden, vatandaşlarımız da son derece memnun. Tamamlayarak teslim ettiğimiz modern konutlarında sağlıklı ve mutlu bir hayat sürüyorlar. Bugüne kadar yürüttüğümüz 5 büyük proje kapsamında, 16 milyon 680 bin metrekarelik alanda, 20 binin üstünde gecekondu yıktık, binlerce konutu da teslim ettik” diye konuştu.

KUZEY ANKARA’YA 18 BİN KONUT

Büyükşehir Belediyesi’nin bazılarını TOKİ işbirliğiyle yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerindeki son durum ise şöyle:

Dikmen Vadisi: Projenin 1, 2 ve 3. aşamaları, geçen süre içinde tamamlanırken, 4 ve 5. etaplardaki çalışmalar kapsamında bugüne kadar bin 975 gecekonduyla uzlaşma sağlanarak, bin 785’i yıkıldı. 443’üyle de uzlaşma işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

Kuzey Ankara: 5 bin 807 gecekondunun yıkıldığı projede 8 bin 58 hak sahibinin konutu tamamlanarak hak sahiplerine dağıtıldı. Proje kapsamında toplam 18 bin konut yapılacak. Tapusu olmayanlar için Karacaören mevkiinde 2 bin 500 konut yapıldı, yapımında sona gelinen yaklaşık bin 500 konut da satışa çıkarıldı.

Yeni Mamak: 9 bin 400 gecekondu sahibiyle uzlaşma sağlanarak, 6 bin 100 gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 4 bin konut yapılarak, hak sahiplerine teslim edildi. 955 konutun daha teslim edilmesiyle, bölgede teslim edilen konut sayısı 5 bine ulaştı. İnşaatı devam eden bin 480 konutun daha yıl sonuna kadar yetiştirilmesi hedefleniyor.

Güneypark: Proje kapsamında toplam 7 bin 820 modern ve lüks konutlar üretilecek. Bölgede bulunan 478 gecekondunun tamamı yıkılarak boşaltıldı. Konut karşılığı yapılan sözleşmeler kapsamında üretilen 2 bin 192 adet konuttan bin 136 konutun dağıtımı yapıldı.

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa: Bugüne kadar 4 binin üzerinde gecekondunun yıkıldığı proje alanında, tarihi Ankara evleri de restore edilmeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!