'Git evinde yemek yap' dediler yılmadı

Güncelleme Tarihi:

Git evinde yemek yap dediler yılmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 15:10

Asıl mesleği spor eğitmenliği olan, 17 yaşından itibaren babasının yanında çalışmaya başladığı sanayide kalmayı tercih eden Ezgin Öğünç Durhan (41) kauçuk sektöründe kadın patron oldu.

Haberin Devamı

OSTİM'de babasının yanında çalışarak sektöre adım atan Durhan, “Mutfağım atölyem” diyor. Bugün sanayide 15 kişiye istihdam sağlayan Durhan, özetle şunları söyledi:
"Azimli bir kadınım, yılmıyorum. Pes etme huyum yok. Babamdan dolayı sürekli sanayinin içerisindeydim. Annem, babama 'Bu kızı neden sanayiye götürüyorsun, 17 yaşında' diyordu. Arkadaşlarım top oynarken babamla beraber atölyede çalışıyordum. İşe ilk başladığımda ‘Git evinde yemek yap, ne işin var senin, bunlarla niye uğraşıyorsun’ diyenler oldu, sonra alıştılar.

İŞ TESLİMİNDE TEŞEKKÜR VE ÖVGÜ

Türkiye'de kauçuk işi yapan tek kadın benim. Maalesef ilk izlenim 'Bir bayan bunu yapamaz' oluyor. Başka birine işi vermek istiyorlar ama bir kadının daha hassas, daha temiz, zamanında iş vereceğini bilmiyorlar. Ancak biz ısrarlı bir şekilde istersek alıyoruz. İşi teslim ettikten sonra da teşekkür ve övgüleri alıyorum.” 

BAKMADAN GEÇME!