Gıda sahtekarları

Güncelleme Tarihi:

Gıda sahtekarları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 02:58

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün yaptığı denetimlerde altı ton bozulmuş ve küflenmiş ele geçirdi.

Haberin Devamı

RAMAZAN ayı nedeniyle gıda denetimlerini sıklaştıran İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri sağlıklı üretim yapmayan işletmelere taviz vermiyor.
Denetimler kapsamında Yenimahalle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bir işletmenin soğuk hava deposunda üretimde kullanılmak üzere hazır tutulan muhtelif markalara ait son kullanma tarihi geçmiş, bozulmuş ve küflenmiş yaklaşık 6 ton kaşar ve teleme peyniri tespit etti. Piyasadaki son kullanma tarihi geçmiş ürünleri toplayıp, yeniden tüketime sunmak isteyen firmaya ait bozuk gıda ürünlerine el konularak Yenikent Çadırtepe çöplüğünde imha edilirken, firmaya da bin 187 TL. İdari Para Cezası uygulandı.

Olumsuz durumları ihbar edin

6 ton bozuk gıdanın azımsanamayacak bir rakam olduğunu ifade eden Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, “Ramazan ayı dolayısıyla artan gıda tüketimiyle beraber, gıda sahtekarları da faaliyetlerini arttırdı. İl Müdürlüğü olarak bu olumsuz durumun farkındayız ve bu ürünlerin tüketime sunulmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Yıl boyu sürdürdüğümüz denetimleri Ramazan ayında Ankaralıların rahat bir Ramazan geçirmeleri için daha sık yapıyor ve daha büyük bir titizlikle yürütüyoruz” dedi.
Bu denetimlerin Ramazan Ayı boyunca aynı sıklıkla ve titizlikle devam edeceğini bildiren Temel, Ankaralılardan da karşılaştıkları olumsuz durumları 174 Alo Gıda hattına ihbar etmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!