Geze geze tıraş yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Geze geze tıraş yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2024 16:49

Ankara’da yaşayan Serkan İndere, hayata geçirdiği mobil berber uygulaması ile saç, sakal tıraşı olmak isteyen müşterilerinin olduğu noktaya gidiyor. Aracıyla mesleğini sürdüren İndere, “Bana trafikte bile ‘makas’ atıyorsun diyorlar ama ben ‘tıraş’ makası atıyorum” diyor.

Haberin Devamı

Berberlik mesleğini 25 yıldır sürdüren Serkan İndere, pandemi dönemi sonrası yeni bir girişimle mesleğini dükkânında değil, dükkâna dönüştürdüğü mobil aracında yapıyor. Aracıyla cadde cadde, sokak sokak gezerek hizmet veren İndere, “Müşterinin sadece konum atması yeterli. Öyle ki bazen iller arası geçiş yaparken kamyon şoförleri, TIR şoförleri merak ettiği için durdurup saç-sakal hizmeti alıyorlar” dedi. ‘Dilediğiniz yerde dilediğiniz zamanda’ mottosuyla hizmet veren İndere, ‘yollarda tıraş makası’ attıran girişimcilik öyküsünü Hürriyet Ankara’ya şöyle anlattı:

Geze geze tıraş yapıyor

AKŞAM ÜCRET TARİFESİ DEĞİŞİYOR

“Berberlik mesleğini tam 25 yıldır severek yapıyorum. Önceden dükkânda hizmet veriyordum. Daha sonra pandemide oluşan yasaklar sebebiyle şu anda hizmet verdiğim aracı aldım ve ‘neden mobil olarak hizmet vermeyeyim’ dedim. Pandemi döneminde biliyorsunuz en çok duyduğumuz ihtiyaçlardan birisi de saç kesimiydi. Gerekli başvuruları tamamlayarak aracı dört ay içerisinde adeta dükkâna dönüştürdük. Türkiye’de bir ilk. İş yerlerine ve fabrikalara gidiyorum. Buradaki hizmetlerim uzun sürüyor. Çalışma saatlerim de esnek esasında, sabah dokuz, akşam dokuz. Akşam dokuzdan sonra da çalışıyoruz ama müşteriden aldığımız ücret de ona göre değişiyor.

Haberin Devamı

Geze geze tıraş yapıyor

DOĞAYLA İÇ İÇE DE ÇALIŞABİLİYORUM

Uygulamadan yararlanmak son derece basit. Müşterinin konum bilgisini atması yeterli oluyor. Hemen bulunduğu yere gidip saç kesimini, tıraşını, cilt bakımını, el-ayak bakımını yapıyorum. Dünyada geri alamadığımız tek şey zaman. Zaman size kalıyor bu hizmet sayesinde. Berbere gidip gelme sürenizde, biz size gelip hizmeti vermiş oluyoruz. Gölbaşı’nda göl manzarasında da Kurtboğazı’nda ormanda da hizmet verdiğim oluyor. Hem gezip piknik yapıyoruz hem de makas atıyoruz. Salonda çalışsam gün ışığını bile molalarda göreceğim ancak burada doğayla iç içe de çalışabiliyorum. Bazen yakın illere gittiğim de oluyor. İller arası geçiş yaparken kamyon ve TIR şoförleri merak ediyor, aracın içine bakıyor hatta durdurup saç-sakal tıraşı bile oluyorlar. Trafikte durdurup soru soran da çok. Bana trafikte bile ‘makas’ atıyorsun diyorlar ama ben tıraş makası atıyorum.”

Haberin Devamı

Geze geze tıraş yapıyor



DEPREMDE ARACIMLA 
HİZMET VERDİM

Sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık vermek istediğini dile getiren Serkan İndere, “Örneğin, meydana gelen 6 Şubat depremlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile deprem bölgesinden gelen vatandaşlara hizmet verdik. Hastalara ya da evden çıkmak istemeyene de evlerine gidip hizmet veriyoruz. Çünkü böyle zamanlarda meslek etiğimiz gereği birlik ve dayanışma her şeyden önemli” ifadelerini kullandı. Mobil berber hizmetini deneyimleyen Halit Gökkaya da “Esnaflık yapıyorum ve çoğu zaman tıraş olmaya vaktim kalmıyor. Serkan Bey, attığımız konuma geliyor, genellikle iş yerimin önüne çağırıyorum, böylece zamandan kazanıyorum. Oldukça güzel bir girişimcilik örneği” dedi.

BAKMADAN GEÇME!