Gevrek kütüphaneye sözleşme feshi

Güncelleme Tarihi:

Gevrek kütüphaneye sözleşme feshi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 01:27

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde 8 yıldır simit satan ve kurduğu halk kütüphanesiyle de üç yıldır ücretsiz kitap dağıtan Bedri Bademci’nin, borçlarını ödemediği gerekçesiyle kira sözleşmesi feshedildi. Büfeyi 15 gün içinde tahliye etmesi istenen ve süresi dolan Bademci ayrıca 32 bin TL olan yıllık kira bedelinin yüzde biri olan 300 TL’yi de günlük ceza olarak ödemek zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde kurduğu kütüphaneyle vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtan simitçi Bedri Bademci’nin, 393 TL’den 2 bin 700 TL’ye yükseltilen kirayı ödeyemediği için hastane yönetimi tarafından sözleşmesi feshedildi. Hastane yönetiminden 10 Haziran’da sözleşmesinin feshedildiği ve 15 gün içinde büfeyi boşaltması gerektiğini belirten tebligatı alan Bademci, “Dün (Pazartesi) süre bitti. Büfeyi boşaltamadım. Şimdi ise tebligatta yazan yazıya göre, bugünden itibaren büfede durduğum her gün için 32 bin TL olan yıllık kira bedelimin yüzde bir oranında yani günlük 300 TL para cezası uygulanacak” dedi. Geçim sıkıntısı çektiğini ifade eden Bademci, kira bedelinin uygun bir bedele indirilmesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye kararının geçersizliği talebiyle dava açtığını söyledi. Büfeyi tahliye ettiğinde halk kütüphanesinin de kaybolacağını aktaran Bademci şunları söyledi:

Haberin Devamı

HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM

“Hastane yönetimi yaklaşık iki ay önce 40 bin 377 TL ödeme tebligatı gönderdi. Bu borcun 15 bin 338 TL’sini borç alarak ödedim. Geriye 24 bin 999 TL borcum kaldı. Bu borç dolayısıyla hastane yönetiminden 10 Haziran’da sözleşmemin feshedildiğine ve büfeyi 15 gün içinde tahliye etmem gerektiğine dair bir yazı geldi. Yazıda ayrıca büfeyi tahliye etmezsem ‘2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 75’inci maddesine istinaden ilgili işlemlerin başlatılacağı, sözleşmenin feshi halinde taşınmazı idareye teslim edilmezse, geçen her gün için cari yıl kira bedelinin yüzde bir oranında ceza uygulanacak’ ifadesi yer alıyor. Yıllık kira bedeli 32 bin TL, bunun yüzde biri ise 300 TL. Var olan borcuma, günlük 300 TL ceza da eklenecek. Kira bedelinin rayiç bedele indirilmesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye kararının geçersizliği talebiyle ben de Ankara Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.

KÜTÜPHANE DE KAPANACAK

Simit camekanımın yanında halk kütüphanesi kurarak yıllardır insanlara ücretsiz kitap dağıtıyorum, bu işi para karşılığında değil gönüllü olarak yapıyorum. Ben de yüzde 40 ortopedik engelliyim, doğuştan kalça çıkığım var. Bu sebeple engelli vatandaşlarımızı düşünerek, kitap isteyen engelli vatandaşlarımızın adreslerine ücretsiz kitap servisi yapıyorum. Bu sosyal sorumluluğu devam ettirmek için çabalıyorum, ancak fahiş kira bedelini ödeyemez duruma geldim. Eğer ben bu büfeyi tahliye edersem yıllardır ücretsiz olarak kitap okunan halk kütüphanesi de kapanacak. Buradan kitap okuyan yüzlerce insan da olumsuz etkilenecek. 65 yaşındayım, bu iş dışında başka bir işim ve kazancım yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!