Geri Dönüşüm konusunda eğitimcilere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Geri Dönüşüm konusunda eğitimcilere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 12:10

Geri Dönüşüm konusunda eğitimcilere eğitim

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- GERİ dönüşüm konusunda düzenlediği seminerlerle vatandaşları bilinçlendiren Yenimahalle Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Eğiticilerin Eğitimi” semineri ile öğretmenleri ambalaj atıkları, atık pillerin ve elektronik atıkların toplanması konusunda bilgilendirdi.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminere, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aracılığıyla anaokulu seviyesinden lise seviyesine kadar 120 eğitimci katıldı.
EĞİTİMCİLER TARAFINDAN İLGİYLE İZLENDİ
Yaklaşık 3 saat süren eğitimde; ambalaj atıkları konusunda PAGÇEV yetkilileri, elektrikli ve elektronik atıkların toplanması konusunda TUBİSAD yetkilileri, atık pillerin toplanması konusunda ise TAP yetkilileri sunumlar gerçekleştirdi.
Eğitimciler tarafından ilgiyle izlenen sunumlarda ambalaj atıklarının ve elektronik atıklarının neler olduğu, geri dönüşüm kutularının nasıl kullanılacağı, nasıl geri dönüştürüldüğü, geri kazanılmazsa çevreye olabilecek zararları, atık pillerin çevremize olabilecek zararları ile yapılacak atık pil toplama ve elektronik atık toplama yarışmalarının detayları gibi konularda bilgi verildi.
HEDEF; DAHA FAZLA ÇOCUĞA ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRMAK
Yetkiler seminer ile öğretmenlerin öğrencilere geri dönüşüm konusunda daha çok yardımcı olmasını ve yol göstermesi hedeflendiklerini belirterek, “Bu seminer sonrasında eğitimcilerimizin de desteği ile ulaştığımız öğrenci sayısının artacağına ve daha çok çocuğumuza çevre bilinci kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!